МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ: Предстојећи избори у Црној Гори ПРЕСУДНИ

ПОДГОРИЦА: Изборна листа "За будућност Црне Горе" одржала је конвенцију уочи ванредних парламентарних избора са које је поручено да предстојећи избори, 11. јуна, пресудни и одлучују да ли ће нечији глас завршити у амбасадама или код оних који никада нису издали грађане Црне Горе.
s
Фото: Youtube Printscreen/RTCG - Zvanični kanal

Навели су да сви поштени људи, посебно припадници српског народа, треба да гласају за ову листу уколико се желе истинито и праведно односити према будућности Црне Горе. Наглашавају да нуде реална економска решења која су видљива и да имају јасне ставове око односа са Србијом, регионом и увези са питање Косова и Метохије. Председник НСД Андрија Мандић поручио је да са коалицијом "За будућност Црне Горе" нема изненађења и да се зна ко су и шта су.

„Зато смо добили подршку руководства Србије, руководства Републике Српске и наше браће са Косова и Метохије. Одлучили су, казао је, да подрже коалицију 'За будућност Црне Горе', не само зато што смо браћа, него што ми можемо Црну Гору да поведемо напред“, јасан је Мандић. Он је са жаљењем констатовао да се у Црној Гори није десио 1. септебар, алудирајући на прошле изборе из августа 2020., када је тадашњи ДПС Мила Ђукановић први пут након три деценије изгубио власт и прешао у опозицију.

„Нажалост се није десио први септембар након 30. августа. Отишли су Мило Ђукановић и ДПС са власти, али је све по дубини остало исто. И даље са 'дубоком државом' диригује Ђукановић или људи из његовог окружења. Видите какво нам је правосуђе, тужилаштво, АНБ, полиција…", рекао је Мандић. Према његовим речима, послушници амбасада су користили различите изговоре, као што је и монтирани процес за лажни државни удар, а када се ради о неким другим, против њих се не отвара ни извиђај. Истакао је да ЗБЦГ има добре идеје и инвеститоре. „Претходних дана смо разговарали са озбиљним кинеским компанијама које имају огроман капитал. Знали су с ким могу да разговарају, да нисмо под контролом ниједне амбасаде и да сами доносимо одлуке. Спремни су да уложе 5 милијарди евра у велике инфраструктурне пројекте. То значи да ће ова земља постати једно велико градилиште и неће постојати ниједан човек у Црној Гори коме неће бити понуђен посао. Рашће пензије и плате, а Црна Гора ће имати највећи раст БДП-а у Европи“, закључује Мандић.

Председник ДНП и носилац изборне листе Милан Кнежевић напомиње да ће у Црној Гори одлуке доносити само народ, а не амбасаде и центри моћи.

,,Косово је наш свети Јерусалим, ми смо славни потомци наших предака и треба да имамо то у виду и не смемо да се одрекнемо наше историје. Желимо да сарађујемо са ЕУ, са свим земљама света, али само на равноправним и реалним основама“, рекао је, изеђу осталог, Кнежевић. Казао је да када формирају нову владу, одговараће сви који су оштетили државу и да неће, како каже, доводити криптовалуташе као што је До Квон и правити од Црне Горе мафијашки рај, а да нажалост и после 30. августа такви налаже уточиште у Црној Гори.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести