Мандић: Кривокапић на добром путу да понесе жиг издајника

БЕОГРАД: Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да се од кризе владе и парламента није чуо са премијером Здрвком Кривокапићем, јер је, како каже, он у последње време више јавно и тајно са председником Милом Ђукановићем, а резултат тих њихових састанака су управо одлуке донете у црногорском парламенту.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Мандић је гостујући у Јутарњем програму Пинка рекао да са ове дистанце, победа над Ђукановићем режимом остврена на прошлогодишњим изборима, ништа није променила.

"Црна Гора је и даље платформа и алат у рукама српских непријатеља и доминантно напад на Србију", јасан је Мандић.

Сматра да обнављање неких тема попут Сребренице није случајно.

Подсетио је да је Црна Гора већ једном била платформа за напад на Србију и истакао да је српски народ у тој држави огорчен највише на људе који су, додао је, захваљујући снази српског народ и таласу величанствених литија дошли на власт.

Говорећи о Кривокапићу, Мандић каже да се он показао другачијим од оног хришћанина каквим се представљао у време изборне кампање.

Додао је да је Кривокапић на једном састанку са људима који су га довели на власт рекао:"Хвала вам за ништа".

"И онда када видите такав одос према људима који су му помогли да уђе у историју као председник Владе Црне Горе, изанализирате ове поступке где се носи жиг издајника који није лако носити....Кривокапић је на добром путу да тај жиг постви тако снажно на своје чело да му га нико не може обрисати", навео је Мандић.

Тај жиг издајника, истиче, није лако носити.

"Нису га лако носили ни Секула Дрљевић ни Новак Килибарда, који је Дрљевићев наследник", каже Мандић.

Сада је, истиче, јасно и зашто представницима српског народа није било дозвољено да буде део нове црногорске владе.

А, што се рада нове владе тиче, Мандић каже да за протеклих 200 дана и обећања премијера да ће Црном Гором "тећи мед и млеко", имамо економску катастрофу и брукање.

За резолуцију о Србреници, која је тако лако увојена прошле седмице у црногорском парламенту, Мандић истиче да ће још лаганије да прође у Приштини и Тирани.

 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести