Мандић оштро о Кривокапићу: Више ништа није исто

ПОДГОРИЦА: Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић оштро је реаговао на изјаву мандатара Здравка Кривокапића да би "влада имала нижи ниво репутације ако би у њој била тројица лидера тог савеза".
a
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је за најновији број београдског Недељника рекао и да влада са политичким лидерима Мандићем, Миланом Кнежевићем и Небојшом Медојевићем, "не би била свесрдно прихваћена од релевантних међународних институција".

Одговарајући на питање зашто је та прича о лидерима толико битна, Кривокапић је рекао да сви у Црној Гори знају да њега није за носиоца листе поставио Андрија Мандић, због чега каже да нема обавезу ни према једном политичком лидеру, нити према било коме.

Мандић у саопштењу достављеном медијима открива да је Кривокапић за првог на листи За будућност Црне Горе "дошао као предлог више црквене јерархије".

То је, истиче, био услов да Црква подржи листу окупљену око Демократског фронта.

“Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Гојко Перовић, овог мелемног верујућег човека треба да прихватите на прво место ваше коалиционе листе", навео је Мандић.

Иако су, каже, постојале гласине да је Кривокапић оснивач подгоричког Монитора, као и члан "удружења професора под диригентском палицом Миодрага-Мишка Перовића, које се залагало за разбијање државне заједнице са Србијом", ДФ у то није поверовао.

ДФ је, додаје, прихватио сугестију свештенства и да је он, тада уверен у победу опозиције, са првог места на листи, које по правилу припада председнику најјаче странке коалиције, отишао на последње.

“Том мојом одлуком нису били задовољни многи у НСД-у, а посебно наши коалициони партнери у ДФ-у", каже Мандић и додаје да их "тај Кривокапић сада не познаје".

Истиче и да су их добронамерни људи уверавали да је "Кривокапић гласач ДПС-а", али су, каже, у ДФ-у изабрали да ипак више верују свештенству, које им га је "топло препоручило".

Мандић каже да Кривокапића није познавао као и да, иако мандатар има готово 63 године, током своје две деценије дуге политичке каријере никада није чуо да је критиковао ДПС и председника те странке.

"Међутим, након његовог јавног признања у интервјуу Недељнику да није гласао за опозицију до ових избора, многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто", навео је Мандић.

Један од лидера ДФ-а и Нове српске демократије каже да Кривокапић не зна шта је све учињено у кампањи која је коштала милион и по евра, а које је неко морао да плати.

"Они који су тражили да (Кривокапић) буде први на листи нису дали једног цента за кампању, а једнако су новца уложили у изборну победу и сви они који нас вређају и очекују да беспоговорно све предамо онима који су преко ТВ-а пратили нашу борбу или сарађивали са режимом због ситних привилегија", навео је Мандић.

Удаљавајући се од нас, очигледно, како каже Мандић, по нечијем налогу са стране, можда тајкуна, ЦИА-е или амбасада, Кривокапић се приближава онима који контролишу другу листу.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести