Мандић: Рекао сам Вучићу и Додику да Мило стоји иза пресуде

БЕОГРАД: Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је за Н1 да је председнику Србије Александру Вучићу и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику пренео "да иза пресуда у случају ''Државни удар'' стоје председник Црне Горе Мило Ђукановић и његов брат", за које каже да "с обзиром на њихов однос према Србима у Црној Гори, не могу да буду пријатељи Србији и Републици Српској".
mandic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

"То ми је било веома важно да лично (Вучићу) кажем, и њему, а и Милораду Додику. Они су, зна се, две најважније националне адресе, један је председник Србије, други је први политичар Републике Српске. Ми смо Срби из Црне Горе и ја сам политички представник Срба из Црне Горе и коме бих могао то боље рећи него онима који су ми најближи? А њих доживљавам као прве људе српског народа у Републици Српској и у Србији, као некога ко би требао да искаже солидарност на сваком месту са српским народом у Црној Гори", казао је Мандић.

Он је оценио да Мило Ђукановић "није пријатељ српског народа, него непријатељ, па самим тим непријатељ српског народа у Црној Гори" и да "не би требало да има такав третман као што покушава да га изгради са политичарима који воде Србију".

"Сада знам да све што сам желео да кажем рекао на правој адреси, да сам рекао људима који доносе одлуке и од којих очекујем да се на један одговоран начин односе према захтевима оних које ја представљам у Црној Гори", рекао је Мандић.

Мандић је после јучерашње војне параде у Нишу разговарао са Вучићем и Додиком о пресудама у случају покушаја тероризма у Црној Гори, за шта је првостепено осуђен на пет година затвора.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести