Марковић: Смешно да ДС прича о страначком запошљавању

БЕОГРАД: Члан Главног одбора СНС Александар Марковић изјавио је да је смешно када критике о партијском запошљавању и страначкој контроли јавног сектора долазе од оних који су "патентирали страначко запошљавање и партократију".
aleksandar markovic SNS jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Остаци Ђиласовог жутог предузећа, а неки их зову и Демократском странком, би требало да се договоре сами са собом, да ли су за или против забране запошљавања, рекао је Марковић, а саопштио СНС.

Он је навео да је ДС са истом аргументацијом критиковала када је донета мера забране запошљавања у циљу консолидације јавних финансија као и сада када истиче та забрана.

Срећа је у томе што они нису у прилици да воде јавне финансије јер би банкрот Србије био неминован у том случају. Сетимо се само затворених фабрика и преко пола милиона отпуштених људи, сетимо се само како је Ђиласов ДС све ''стручно'' разорио и опустошио, док су од себе направили милионере, навео је Марковић.

Према његовим речима, управо је у време ДС била на снази најжешћа партократија у Србији, наводећи да тада "ни чистачица у предузећу није могла да се запосли без чланске карте Ђиласове Демократске странке".

Још смешније је када они говоре о изборима и изборним резултатима, а од истих су побегли кријући се иза бесмисленог бојкота. Трагикомично је да о изборима говоре они који подршку народа немају, чега су и сами свесни, па позивају на насилно преузимање власти, додао је Марковић.

Демократска странка (ДС) је поздравила најављено укидање забране запошљавања у јавном сектору, али сматра да ће СНС вероватно успети да контролише све токове у јавном сектору, због чега сумња у сврсисходност измена Закона о буџетском систему.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести