Марковић: Србија наставља путем сигурности и развоја

БЕОГРАД: Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма казао је данас да је "радосна вест" да се Србија нашла на Лондонској берзи и навео да то значи да ће страни инвеститори најмање два пута више бити заинтересовани да доносе свој новац у Србију и да отварају нова радна места.
palma, tanjug
Фото: Tanjug/N.Jovanović, arhiva

Он је у Скупштини Србије на расправи о сету финансијских закона казао да је похвално одлагање плаћања пореза за оне субјекте, који можда у овом тренутку нису наплатили своје производе.

"За локалне самоуправе је важан порез на апсолутна права јер та средства иду локалним самоуправама и повећаваће се изворни приходи и зато је веома важна економска стабилност државе, исплата редовних обавеза као што су плате и пензије и желим да похвалим што ће се од следеће године пензије исплаћивати по швајцарском моделу, по моделу једне од економски најстабилнијих држава на свету", рекао је Марковић.

Према његовим речима, важно је што се Србија данас равноправно такмичи са земљама Европске уније које су пре 7-8 година биле много јаче од Србије у сваком смислу...

"Србија има добру будућност, а држава која има будућност има и самосталност, а то значи да неће више нико да тражи од нас нешто што је против наше воље, јер не зависимо од међународне помоћи", истакао је Марковић, шеф посланичке групе ЈС у Скупштини Србије.

Јединствена Србија ће, додаје, гласати за сет финансијских закона, јер, како каже, никоме не штети, а имаће користи сваки грађанин у овој држави.

"Србија треба да настави путем којим иде, а то је пут развоја, сигурности и пут будућности", закључио је Марковић.

Србија је у понедељак на међународном финансијском тржишту емитовала десетогодишњу еврообвезницу у износу од 1,2 милијарди америчких долара, по купонској стопи од 2,125 процената и стопи приноса од 2,35 одсто, што су, како је саопштено из НБС, до сада најниже каматне стопе, односно најбољи услови које је постигла за финансирање у доларима.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести