Марковић: Вучић за уједињену Србију, Ђорђевић за поделе

БЕОГРАД:Члан Главног одбора Српске напредне странке и народни посланик Александар Марковић изјавио је данас да је председника Александар Вучић за уједињену Србију, док су Драган Ђилас и његов кум Млађан Ђорђевић политикатни који се залажу за поделу Србије.
sns
Фото: СНС

“Председник Александар Вучић је државник. Вучић је за уједињену Србију. Србију која је јединствена када треба да оствари стратешке интересе који ће учинити бољим живот њених грађана”, навео је Марковић у саопштењу.

С друге стране, како наводи, Драган Ђилас и његов кум Млађан Ђорђевић су политиканти уједињени једино у гомилању милиона на рачунима својих фирми, оперисани од бриге за народ и ову земљу.

“За разлику од Вучића, залажу се за поделу Србије. Зато су им редовне теме подела грађана Србије и то по свим могућим основама, а по потреби и разврставање у прошлости”, каже функционер СНС.

Наводи да зато Ђиласов кум Млађан Ђорђевић оцењује да је срамотно што Вучић каже да су америчке пилоте спасили мештани сувоборских села.

“Беседи Ђорђевић да када би се актуелна власт позабавила поделом ових мештана на четнике и партизане, то би био основ за изградњу српско-америчких односа”, казао је Марковић.

Ипак, како истиче, Ђорђевић никако да објасни зашто те своје „мудре“ рецепте за изградњу односа није применио док је био саветник Бориса Тадића у време док је био председник.

Имали су година и година своје власти да покажу све што умеју и да спроведу оно што данас говоре, али ето никако да објасне зашто нису, навео је он.

“Тек је лицемерје овог лажног борца за Косово и Метохију Млађана Ђорђевића посебна тема. Баш за време њихове власти Албанци су прогласили једнострану независност, а ова клика у тадашњем Београду након тога урадила је - све да смањи сувереност Србије на КиМ. Капитулација је блага реч за њихове поступке”, закључио је Марковић у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести