Мартиновић: Не плашимо се државног удара

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић изјавио је данас да казна доживотног затвора за тешка дела против уставног уређења и безбедности која је предвиђена изменама Кривичног законика, постоји у скоро свим европским државама и одбацио "алузије" да се власт у Србији плаши државног удара.
aleksandar martinovic, mc.rs
Фото: mc.rs

Мартиновић је на питање да прокоментарише одредбу предлога измена Кривичног законика, о којима парламент расправља, а која предвиђа увођење казне доживотног затвора за тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије, рекао да таква пракса постоји у Европи и да није проблематична.
Он је додао да су, међутим, проблематичне "драконске" казне које су изречене држављанима Србије у Црној Гори због учешћа у наводном државном удару у тој земљи.

"Мене то више брине него алузије да драконским казнама желимо да спречимо државни удар. Ко да изведе државни удар? Дуња Мијатовић, (Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић? Обрадовић није успео да сачува посланичку групу, а жели да води Србију", рекао је Мартиновић.
Он је оценио да је поступак у којем су изречене казне држављанима Србије у Црној Гори вођен на проблематичан начин и да је та земља показала да нема слуха за добру вољу Србије да се одржи мир и стабилност у реигону Западног Балкана.

Према његовим речима, поруке које Србија добија из региона не охрабрују да има адекватне саговорнике.
"То мене и све посланике већине у парламенту више брине, него алузије о томе како се плашимо државног удара", рекао је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести