Мартиновић: Пајтић киднаповао одборнике ДС из Инђије

Функционер СНС Александар Мартиновић оптужио је данас Бојана Пајтића и Горана Јешића да су "киднаповали" 13 одборника ДС, од којих је пет потписало иницијативу за смену локалне власти у Инђији

 и да их држе у хотелу "Андревље" у Беочину, због чега није одржна седница Скупштине општине Инђија.

Мартиновић је на конференцији за новинаре рекао да је иницијатива за смену општинских власти данас повучена, али да СНС од ње неће одустати, те да је уверен да ће у наредном периоду бити одржана седница на којој ће легалним путем доћи до смене актуелног руководства.

Према његовим речима, на данашњој седници на којој је, поред осталог, требало да се одлучује и о инцијативи опозиције за смену општинског руководства из ДС, нису се појавили одборници из те странке, али ни напредњаци који, како је рекао, неће на силу да преузимају власт и дају легитимитет поступцима којима се служе "силеџије из ДС".

"Одборници СНС ће се појавити на седници кад се буду створили услови за демократски, цивилизовани, нормални рад", рекао је Мартиновић и додао да СНС има легитимитет да смени демократе, јер ДС у Инђији и у још 18 општина и градова у Војводини 2014. није прешла ни цензус на републичким изборима.
СНС је позвала надлежне органе да реагују и да оне "који киднапују, пребијају" коначно приведу правди, рекао је Мартиновић и додао да очекује да полиција до краја дана омогући "киднапованим људима да се слободно крећу".

Мартиновић је рекао и да је синоћ брат Горана Јешића, Владимир, "вршио притисак" на два одбоника ДС који су потписали иницијативу за смену  општинског руководства, као и да је претучен заменик председника општине Беочин Милан Чачић, иначе функционер СНС, који је кренуо на вечеру у хотел "Андревље".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести