Мартиновић у Беочину: Водимо рачуна о равномерном развоју целе Србије

БЕОЧИН: Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић обишао је данас општину Беочин и са тамошњим представницима разговарао о даљим улагањима у ову општину.
s
Фото: Youtube Printscreen

Мартиновић је истакао да је Беочин мала, али развијена општина која има велики економски потенцијал, пре свега када је у питању туризам. Пре свега мислим на вински туризам, верски туризам, јер на територији општине Беочин постоји 21 регистрована винарија, што је заиста импозантан број за једну релативно малу општину. Овде се налазе два манастира, тако да Беочин има читав низ компаративних предности, поред фабрике цемента, и још има простора да се економски развија, рекао је Мартиновић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у овој општини уложило 2,2 милиона динара за обнову Јединственог управног места на којем, према речима министра Мартиновића, грађани сада на једном месту могу да остваре сва права и изврше своје обавезе. Оно што је предност Јединственог управног места у општини Беочин је што овде постоји и благајна, односно пост терминал, тако да грађани не морају да иду у неку пословну банку или пошту. Дакле, своје финансијске и пореске обавезе, плаћање такси, могу да изврше овде у склопу Јединственог управног места. Водимо рачуна о равномерном развоју целе Србије и важно нам је да што више људи задржимо у општини Беочин и да им обезбедимо пристојне услове за живот, истакао је Мартиновић.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић навела је да су уложена средства значајно допринела модернизацији и лакшем обављању посла сервисирања грађана. Овим путем смо унапредили услуге које пружамо нашим грађанима, као сервис грађана, да то буде брже, ефикасније, економичније и да овај простор учинимо лепшим и модернизованијим, рекла је Јанковић. У плану је даљи наставак улагања у развој ове општине, као и реконструкција основне школе за коју је општина Беочин издвојила значајна средства.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести