Матица бошњачка предала листу - Муамер Зукорлић

БЕОГРАД: Матица бошњачка је данас предала листу "Матица Бошњачка - академик Муамер Зукорлић муфтија" Републичкој изборној комисији за изборе за националне савете националних мањина у Србији 4. новембра.
1
Фото: Tanjug

Испред Матице Бошњачке, потписа је предао шеф изборног штаба и народни посланик Јахја Ферхатовић, који је изјавио да су предали 1.277 потписа за кандидатуру за Бошњачко национално веће и да на тим изборима очекују апсолутну победу.

"Доказали смо то у претходна два изборна циклуса. Иако су оба пута Бошњаци били дискриминисани. Први пут, директно од државних органа тадашњег министарства на челу са господином Светозаром Чиплићем који није признао изборну вољу Бошњака, 2010. године. Други пут, 2014. када је доказана отворена крађа на тим изборима и предата целокупна документација РИК-у. Међутим, нисмо имали одговарајућу реакцију представника РИК-а и нажалост Бошњаци су у два мандата били оштећени по питању тих избора", рекао је Ферхатовић.

Каже да на овим изборима очекују равноправну утакмицу, као и да овог пута РИК "поправи свој однос и не дозволи манипулације и изборне крађе".

Ферхатовић истиче да Матица бошњачка има најбољи програм и најбољу листу, као и најквалитетнијег кандидата.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести