Међу запосленима у Покрајинској влади и Скупштини Војводине има заражених корона вирусом

Међу запосленима у Покрајинској влади и Скупштини Војводине има заражених корона вирусом. Неки су у Инфективној клиници, а други у самоизолацији.
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

У Покрајинској влади изгледа да су заражена два члана Владе, као и неколико сарадника и они се налазе у кућној изолацији. У Скупштини Војводине има заражених у секретаријату овог тела, а део запослених такође је у самоизолацији, као и контакти заражених.

Поводом ове ситуације Иштван Пастор, председник Скупштине Војводине издао је саопштење.

Пастор: Двоје заражено у Скупштини Војводине

„Скупштина АП Војводине од самог почетка епидемије коронавируса у Републици Србији предузима све опште и посебне мере превенције, како би се заштитили сви запослени и лица која су боравила у згради Скупштине АП Војводине, а у складу са одлукама и инструкцијама надлежних државних органа и здравствених институција“, каже Иштван Пастор.

„Од самог почетка епидемије, свакодневно и без престанка, обавља се редовна дезинфекција радних просторија и опреме коју користе запослени, постављене су дезобаријере на улазима у зграду Скупштине АПВ, спроводе се мере обавезног мерења температуре свих лица која улазе у зграду, обавезна дезинфекција руку, дељење маски, посебни хигијенски третмани одређених просторија, видна обавештења о неопходности држања физичке дистанце и све друге препоручене мере. Ове мере нису укидане ни након завршетка ванредног стања“, додаје Пастор.

„У односу на двоје запослених у Скупштини АП Војводине који су позитивно тестирани на корона вирус, као и њихове контакте, предузете су све обавезне епидемиолошке, здравствене и законске мере за поступање у таквим ситуацијама. Из разлога превенције, у Скупштини АП Војводине спроведене су и мере додатне заштите у односу на све остале запослене, како би се обезбедио неопходни процес рада, а могућност ширења заразе свела на минимум“, рекао је Пастор.

Пастор даље наводи да је „Скупштина АП Војводине била и надаље ће бити у сталном контакту са надлежним здравственим институцијама и наставити да предузима све мере како би се обезбедила безбедност и заштита здравља свих запослених“.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести