Мићуновић: СНС да се извини

БЕОГРАД: Поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста народни посланик Демократске странке Драгољуб Мичуновић изјавио је да коришћење просторија где је био концетрациони логор Старо сајмиште у пропагандне сврхе од стране СНС-а девастација тог места и ругање жртвама фашизма и нацизма, стоји у писаној изјави достављеној медијима.
dragoljub micunovic, mc.rs
Фото: mc.rs

То је бацање у заборав свих злочина, фашистичких идеологија и фашистичких режима током двадесетога века, који морају да буду стално у сећању.

Зато морају да постоје места које се поштују. Коришћење у пропагандне сврхе свих тих простора, видим да је то запоседнуто од стране политичких странка, да СНС има ту своје одборе, то је све девастирање тог места и ругање тим жртвама.

Због тога мислим да је веома важно да се јавност узбуди због тога и да се уместо арогантног одговора, извине сви који су употребиле тај простор у пропагандне сврхе", изјавио је Мићуновић.

Додао је да је проблем тоталитаризма што он мисли да сме све и да може све:

"Садашња власт је потпуно опседнута једним таквим осећањем да апсолутно може тиранијом већине у Парламенту и својим понашањем оно што други не могу. Нема веће опасности, могу да их подсетим, за сваку власт, кад уобрази да сме све и да може све" каже се у писаној изјави Драгољуба Мићуновића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести