Михајловић: Будућност региона важнија од злонамерних коментара

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Зорана Михајловић, изјавила је, реагујући на критике на рачун председника Србије Александра Вучића, да је економски споразум из Вашингтона, пре свега, важан за стабилност и бољу будућност региона.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Нови инфраструктурни пројекти, нове инвестиције, отварање региона за већу економску сарадњу, развој иницијативе ''мини Шенген'', као и бољи односи са САД - то је оно што доноси економски споразум из Вашингтона. То су ствари које су добре и за Србију, и за српски народ на КиМ, али и за стабилност и бољу будућност региона у целини, и које су много важније и трајније од свега оног што поједини политичари и медији, у Србији, и у иностранству, покушавају да наметну као главну тему, каже Михајловић у писаној изјави.

Истиче да има и оних који нису срећни због тога што је председник Србије потписао споразум у Белој кући, и да се то види по злонамерним коментарима и тражењу детаља који би скренули пажњу са суштине.

Суштина није како је ко седео и где је ко гледао, већ да је овај споразум корак који води регион ка већој стабилности и бржем развоју, а то значи квалитетнији и бољи живот и сигурнију будућност за све људе у нашем региону, наводи Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести