Михајловић: Чланство у ЕУ остаје стратешки циљ

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је чланство Србије у ЕУ стратешки циљ и да је задатак свих чланова Владе да спроводе ту државну политику.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

‘‘Како год изгледало кроз таблоиде, задатак свих нас у Влади је да спроводимо политику ове државе, а то је пут ка чланству у ЕУ. Географија је неумољива, ми јесмо Европа, не можемо бити руска губернија, кинеска покрајина или 51. држава САД. Ми припадамо Европи и без обзира на све опструкције ми тим путем идемо, јер нема трећег пута и нема ни успоравања, то није рекао ни председник Србије, ни премијерка, ни министарка за европске интеграције. То што таблоиди пишу негативно и често неистинито и о ЕУ и о САД не значи да смо променили стратешки циљ’‘, казала је Михајловић за телевизију Инсајдер, саопштено је из њеног кабинета.

Михајловић је, одговарајући на питање о нападима и увредама на њен рачун, рекла да је у политику и у СНС ушла како би помогла држави, а не себи.

‘‘Прво кад погледате ко ме критикује, напада и вређа, заиста не мислим да је битно да на то одговарам. Постоје одређене групе људи који и даље живе у прошлости и превише су радикални. Ја нисам радикална и зато ме често нападају и то углавном у провладиним медијима, а онда говоре како мене други медији штите. Не, мене нико не чува, нико не штити и не постоји нити један разлог да прећутим. Ја сам у Српску напредну странку ушла као доктор економских наука, са 20 година радног стажа да бих помогла и странци и држави, а не себи и то је разлика која се све више види.

Она је говорећи о новој Влади навела да је кључно да њу чине стручни, образовани људи са ауторитетом’‘, казала је министарка.

Додала је да ће они који буду у влади морати озбиљно да раде.

‘‘Била сам и у ранијим владама и могу да направим поређење, и мислим да смо могли да будемо ефикаснији, себе такође стављам у ту групу. Свако од нас треба да зна шта може или не. Када је реч о енергетици, то је ресор који је много патио, није било развоја ни брзине и ако нећемо ништа да мењамо онда мени ту није место“, рекла је она.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести