Михајловић: Ћутини активисти претукли радника и запалили багер

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић позвала је надлежне институције да хитно реагују поводом напада који се синоћ десио на Старици - Северни Ревир, када је претучен радник компаније „Зиђин“ и запаљен хидраулични багер.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Ћутини протестанти и такозвани активисти угрожавају недељама безбедност радника и прете оружјем, због чега већ 60 људи не ради, а после напада који се догодио синоћ може се десити да стотине људи остане без посла, што доказује да је циљ да се заустави рударство у Мајданпеку. То није никакав активизам, нити борба за животну средину, већ вандализам и кршење закона“, изјавила је Михајловићева, преноси Министарство.

Она је навела да изјаве Јовановића у медијима и физички напади на терену делују као унапред осмишљене и координисане акције.

„Док се уништава имовина и прети оружјем у Мајданпеку, штеточина Ћута тражи обуставу радова, иако га не интересује шта о санацији стенске масе на Старици кажу стручни, учени људи са дипломама факултета коју он нема. Говори неистине и лажи, узбуњује људе и манипулише, како би остварио политичку корист и доспео у медије, притом користи институцију Скупштине Србије где узима плату", изјавила је Михајловићева.

Она сматра да једино што је Јовановић у животу радио јесу штете које је правио и да му је и сада намера да заустави рударство и да десетине хиљада људи остане без посла.

"Кога је штеточина Ћута питао за то, грађане сигурно није“, истакла је министрака Михајловић.

Она је оценила да је држава гарант свим људима и компанијама које послују у складу са законима, без обзира да ли су држављани Србије или не, а да такозвани активисти показују да су обичне штеточине које уништавају имовину и угрожавају животе људи.

„Држава гарантује безбедност и несметан рад свим инвеститорима и компанијама, без обзира на то у чијем су власништву, а у овом случају држава је власник 37 одсто Србије Зиђин копера и нећемо дозволити да они који су штеточине и мисле да могу да уништавају некоме посао или угрожавају нечији живот наставе да то раде, Зато је потребна хитна реакција надлежних институција“, апеловала је МИхајловићева.

Поновила је да је санација стенске масе на Старици неопходна како не би били угрожени животи људи и да је налаз инспектора показао да пукотине представљају потенцијалну опасност која може изазвати појаву одрона и клизања стенске масе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести