Михајловић: Дајте предлоге за пројекте у новом инвестиционом циклусу

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је изненађена што је у делу у јавности видела много више критике новог инвестиционог циклуса, него предлога у шта треба улагати.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Видим коментаре да је то кампања, и различите критике, али би било много боље да и од опозиционих странака, и од невладиних организација и од стручњака, имамо предлоге о томе како да Србија брже иде напред, а не само да се критикује све што се ради”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара у Народној скупштини.

Она је нагласила да је 2019. кључна година у којој Србија почиње нове пројекте који су део новог инвестиционог циклуса.

"У петак отварамо Аеродром ''Морава'', на којем смо стратешки опредељени да развијамо карго саобраћај. То ће бити трећи међународни аеродром поред београдског Аеродрома ''Никола Тесла'' и нишког аеродрома”, навела је Михајловићева.

Она је додала да се аеродром “Морава” налази у близини будућег ауто-пута Појате-Прељина, односно Моравског коридора, и да ће много значити за бржи развој овог краја.

"У току лета крећемо у изградњу деонице ауто-пута Сремска Рача - Кузмин, у касну јесен ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а крајем године планирамо и почетак радова на ауто-путу Ниш-Мердаре-Приштина, деоницу Ниш-Плочник”, рекла је Михајловићева и додала да су то све важни пројекти за регионално повезивање Србије.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести