Михајловић: Дозвола за Калемегдан по закону

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић поручила је данас потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић да грађани немају ништа од њене "енергије и срчаности" у вербалним обрачунима с политичким неистомишљеницима, већ да бољитак имају само од конкретних резултата политичара.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/F.Krainčanić, arhiva

Поводом захтева Тепићеве да потпредседница Владе "хитно буде спречена да ишта више потписује у име грађана Србије јер готово сваким својим потписом прекрши неки закон, за шта цену на крају плаћају грађани", Михајловићева је изјавила да би могла да одговори на исти начин.

"Када бих се понашала неодговорно као госпођа Тепић, рекла бих да 'захтевам да опозициона посланица хитно буде спречена да даље у јавности износи небулозе' или да 'налажем госпођи Тепић да се, пре него што било шта каже, елементарно упозна са стварима о којима говори како бисмо могле равноправно да разговарамо'", навела је Михајловићева у саопштењу за јавност.

Она је подсетила Маринику Тепић да "систем грађевинских дозвола у Србији, који је Светска банка сврстала међу 10 најбољих на свету, направљен тако да свако ко испуни законске услове добија дозволу", чиме се спречава да издавање или неиздавање дозволе зависи од било чије воље.
Указала је такође да је посебна грађевинска дозвола којом се одобравају припремни радови на Калемегдану донета у складу с важећим просторним планом и планским актима Београда, као и решењем Завода за заштиту споменика културе.

Министарка Михајловић позвала је Тепићеву да грађанима препусти оцену о томе да ли "плаћају цену њених потписа" или не.  
"Изађите на изборе, па да проверимо. Да питамо грађане да ли подржавају политику Владе и мој рад, чији је резултат асфалтираних скоро 300 километара ауто-путева и више од 500 километара обновљених пруга. Или подржавају учинак мојих претходника, ваших коалиционих сарадника, који су на Коридору 11 изградили ауто-пут од блата, који у Грделичкој клисури нису асфалтирали ниједан метар ауто-пута и који нису обновили ниједан километар пруга", наводи Михајловићева.

Она је нагласила да истински поштује само конкретне и опипљиве резултате, јер само то грађанима доноси бољитак, а "све остало су само празне приче".

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести