Михајловић: Формирање владе у законском року,чему лекције...

Михајловић изјавила да се од посланика у Европском парламенту очекује да сарађују са српским институцијама у приближавању Србије Европској унији , а не да својим поступцима стварају лошу слику о ЕУ код грађана Србије.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да се од посланика у Европском парламенту очекује да сарађују са српским институцијама у приближавању Србије Европској унији, а не да својим поступцима стварају лошу слику о ЕУ код грађана Србије.

“Ако грађани Србије на изборима бирају ко ће их представљати, они који су освојили највише гласова на изборима договарају формирање владе, и све то раде поштујући законе своје земље и законом прописане рокове, чему онда лекције о томе шта и како треба да раде они који су добили мандат од грађана Србије?”, рекла је Михајловић поводом изјаве посланице групе социјалиста и демократа у Европском парламенту, Тање Фајон, да би у Србији требало што пре формирати владу.

Михајловић истиче да Влада Србије ниједног тренутка није престала с активностима које су значајне за европске интеграције Србије, и да је чланство у ЕУ стратешки циљ.

"Верујем да би и Фајонова, као посланица у Европском парламенту, кад би заиста непристрасно посматрала прилике у Србији, имала разлога да са више оптимизма и стрпљења дочека формирање нове владе, која ће, као и претходна, наставити да ради на повезивању Србије са регионом и Европом и да ради на даљем приближавању Србије ЕУ”, додаје Михајловић у писаној изјави медијима.

Михајловић ДС-у: Пре критике, погледајте шта сте оставили

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а, Зорана Михајловић, рекла је вечерас да би за Демократску странку било боље "да се позабави собом и својим учинком док су били на власти, него што покушава да критикује резултате које су направили други".

“Кад већ у ДС-у праве рачунице и сабирају шта је ко радио, боље би било да израчунају шта су они оставили иза себе. Где сте били и шта сте радили до 2012. године? Колико радних места је изгубљено док сте били на власти, колико фабрика је затворено? Иза вас је остао незавршен Коридор 10, Грделичка клисура је за време ваше власти била само природна лепота без иједног метра асфалта, а ауто-пут од Београда до Чачка вам није био ни у мислима”, поручила је Михајловићева у писаној изјави.

Она је навела да је за разлику од времена кад је владала Демократска странка, Србија данас земља која се повезује са суседима, која се економски развија и која гради инфраструктуру коју други нису изградили, о чему говори више од 350 километара завршених ауто-путева, као и више од 250 нових километара који се граде.

На железници у време ДС није обновљен ни километар пруге, а актуелна власт је ми смо реконструисала више од 550 км, каже Михајловић.

Рекла је и да је Србија тада имала један, а сада има три међународна аеродрома.

"Узалуд се трудите да промените прошлост, грађани добро памте време кад сте владали и све што имају да кажу о вама рекли су на изборима”, поручила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести