Михајловић: Инфраструктура за опозицију на последњем месту

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је јавни позив за избор стратешког партнера за изградњу ауто-пута Појате-Прељина објављен у складу са посебним законом о Моравском коридору и истакла да није први пут да опозиција напада развојне пројекте.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Михајловић је, коментаришући оцене Странке слободе и правде Драгана Ðиласа да објава тендера за изградњу Моравског коридора у августу представља кршење Закона о јавним набавкама и привилеговање једног извођача, америчко-турског конзорцијума Бехтел-Енка, истакла да ниједан закон није прекршен.

Нема кршења ниједног закона, будући да се сви поступци, па и избор најповољнијег понуђача за изградњу Моравског коридора, спроводе по Закону о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина, навела је Михајловић.

Она је истакла и да је добро да грађани чују и став опозиције о том пројекту и да знају да су највећи противници градње Моравског коридора Драган Ðилас и Војислав Шешел.

Наводи да су грађани имали прилике да виде какав су однос према инфраструктури имали данашњи лидери опозиције док су били на власт по бројним започетим, а незавршеним пројектима.

За њих је инфраструктура на последњем месту, јер од свих области, они предлажу да се штеди баш на инфраструктури, која остаје будућим генерацијама и ствара дугорочне предуслове за развој, рекла је Михајловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести