Михајловић: Криминалне групе неће одређивати судбину Србије

Потпредседница Владе Зорана Михајловић уверена да ће надлежни органи и у овом и у сваком другом случају претњи упућених председнику Србије реаговати брзо и одлучно и испитати све у вези с овим сазнањима.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Зорана Михајловић рекла је данас коментаришући вест да је плаћеном убици нуђено да убије председника Србије Александра Вучића, да треба испитати све чињенице у вези с овим случајем и да верује да ће надлежни органи одлучно реаговати на све претње упућене председнику државе.

"У времену у ком смо свакодневно запљуснути морем најразличитијих информација некако неприметно прође или се већина прави да не види информацију да је неком понуђен новац да убије другог човека и то председника једне државе. Србија је земља којом владају они за које су грађани гласали на изборима, а не криминалне групе, које би желеле да насиљем, претњама и нарученим убиствима утичу на судбину земље", навела је Михајловићева.

Она је, каже, уверена да ће надлежни органи и у овом и у сваком другом случају претњи упућених председнику Србије реаговати брзо и одлучно и испитати све у вези с овим сазнањима.

Напади на Вучића покушај рушења институционалног система

БЕОГРАД:  Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је да кампања појачаних напада на председника Србије Александра Вучића траје данима и да то није само напад на појединца већ покушај рушења институционалног система земље због чега, истакао је, на такве претње мора да одговори читава држава.

"Кампања појачаних напада на председника Вучића посредством медија и друштвених мрежа траје данима, а информације које долазе из Будимпеште потврђују да овде није реч само о политичком простаклуку и говору мржње, већ да председнику прети реална опасност од оних који мисле да су јачи и моћнији од Србије", рекао је Петковић, наводи се у саопштењу.

Он каже да напад на председника Србије није само напад на појединца већ и покушај рушења институционалног система наше земље због чега, истиче, одговор не може бити само спорадичан и политички.

Он додаје да на претњу мора да одговори читава држава, њене безбедносне структуре, али и грађани којима криминалне организације желе да одузму право на будућност и избор политичког руководства.

"Клупко завере се одмотава и важно је у интересу безбедности председника Вучића, али и наше државе у целини, да се опасност ефикасно и трајно отклони", каже Петковић.

Истиче да нико неће моћи да заустави Вучића и СНС у намери да Србију учине примером успешне и просперитетне државе снажних и функционалних институција, а посебно не "криминалне групе и плаћене убице".

"Србија ће победити у борби са организованим криминалом јер и наши преци, којих смо и ми надам се достојни, побеђивали су много снажније и изазовније непријатеље од групе криминалаца, колико год да су они бројни и организовани", поручио је Петковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести