Михајловић: Место министра никоме не треба да буде успутни посао

СМЕДЕРЕВО: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да влада мора да ради једнако вредно као и до сада и да министарско место никоме не може бити успутно.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Како ће изгледати влада, то ћемо видети у наредном периоду", рекла је Михајловић новинарима у селу Шалинац код Смедерева, где је пустила у рад фабрику воде.

Она је истакла да је председник владе, од сутра већ председник Србије, Александар Вучић то и рекао, да ћемо у наредном периоду имати избор владе и премијера.

"Оно што је важно за Владу Србије и данас, било је важно и раније, али мора бити важно и у наредним данима, је да влада мора да ради једнако вредно, као што је радила, да никоме министарско место не може бити успутно место и да се морају видети резултати", рекла је Михајловић.

Како је рекла, све што влада ради, ради зато што жели да наша земља буде модерна, развијена.

"И да можемо да радимо на оваквим инфраструктурним пројектима, већим или мањим, али да иза свакога стоје одређени резултати", рекла је Михајловић и истакла да, у том смислу, верује да ће се о томе водити рачуна када се буде правио састав владе.

Она је затим поводом позива за контрамитинг Саше Јанковића изјавила да је то за њу - позив на проблем и сукобе.

"Мене то асоцира на контрамитинг Слободана Милошевића. Знам како је то изгледало.“

Она је подсетила да, када су били протести након председничке кампање, ниједног тренутика СНС, чији је она функционер, није правила никакве контрамитинге управо због тога што нису желели да направе било какву врсту проблема.

Према њеним речима, они су сматрали да свако треба да изрази свој став.

"Ми ћемо сутра у парламенту имати један леп дан. То је дан када будући председник Републике Србије полаже заклетву. Он је председник свих грађана Србије и мислим да нема потребе за изазивањем било каквих сукоба. А што се тиче Владе Србије и свих нас који подржавамо овакву политику, верујем да неће бити могуће да направе проблеме", рекла је она.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести