Михајловић примила Скота у опроштајну посету

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота.
s
Фото: Tanjug (video)

Она му је захвалила на свему што је урадио на побољшању политичких и економских односа Србије и САД.

Сарадња Србије и САД није увек ишла лако и добро, али сте својим радом показали један фер и поштен однос према нашој земљи и нашим грађанима и искрену жељу да помогнете да односи наше две земље буду сваког дана све бољи, навела је Михајловић, наводи се у саопштењу.

Она је навела да тако данас постоји другачији, реалнији однос САД према питању Косова, Србија има директан лет за Њујорк и стратешког партнера Владе Србије на изградњи Моравског коридора, америчку компанију "Бехтел".

Михајловић је посебно захвалила Скоту на покретању медијске кампање "Један од вас, ви сте свет", која је показала шта су се Срби урадили и шта све могу да ураде за свет.

Скот је захвалио потпредседници Михајловић и њеном тиму на подршци коју је имао у реализацији бројних пројеката.

Признајем, биће ми жао што напуштам Србију, али одлазим поносан на све што смо заједно урадили протеклих година и са надом да ће Србија и даље успешно наставити свој пут ка Европској унији. САД цене Србију, поштују грађане Србије и све што сам радио било је усмерено на стварање боље будућности наше две земље, истакао је Скот.

Он је изразио наду да ће и у Вашингтону добијати добре вести из Србије.

Михајловић је уручила амбасадору Скоту поклон који су израдиле жене са села окупљене у Етно-мрежи, стилизовану српску шајкачу, торбу и везени шал с националним мотивима за супругу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести