Михајловић: У несрећи у руднику Соко има елемената кривичне одговорности

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић сматра да је у несрећи у руднику Соко било елемената за кривичну одговорност и позвала породице настрадалих рудара да дају свој приговор Основном тужилаштву у Алексинцу.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Она је то рекла најављујући да ће Министарство рударства и енергетике поднети Тужилаштву у Нису кривичну пријаву.

Михајловић је након конститутивне седнице Скупштине Коморе рударских и геолошких инжењера у Привредној комори Србије, на новинарску молбу да прокоментарише то што је Основно тужилаштво у Алексинцу рекло да нема основа за кривично гоњење, рекла да је Министарство завршило свој инспекцијски налаз још раније и ставило га на свој сајт, али тек након саопштења тужилаштва из Алексинца.

"Нисмо желели да о томе говоримо пре става овог тужилаштва, а када је оно рекло свој став да нема одговорних, Министарство је почело да ради на припреми кривичне пријаве, јер сматрамо да постоје основе за кривичну одговорност", рекла је Михајловић.

Министарка је изјавила да рудник Соко још не ради и да ће тако бити све док у руднику не ураде све оно што им је у складу са потребном документацијом и законом тражено од стране ресорног министарства.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести