Михајловић: Уместо #останикодкуће, од данас #останиодговоран

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић каже да је укидањем ванредног стања и забране слободе кретања завршена прва и најтежа фаза борбе против ширења корона вируса, али да грађани и даље морају да остану одговорни.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Михајловић је навела да од данас улазимо у нову фазу борбе против Ковид-19, а то је живот са вирусом, да је укинуто ванредно стање и полицијски час, али да борба против вируса није завршена.

Из времена наредби улазимо у време препорука, и уместо апела да останемо код куће, сада апелујем на све грађане да остану одговорни! Да се придржавају мера заштите стручњака, јер ће тако чувати и себе и друге. Сада је сва одговорност на нама, каже Михајловић.

Потпредседница Владе додала је да је време да се грађани врате својим пословима како би се повратила економију, као и да на својим пословима морају да поштују прописане мере заштите.

Тако ће грађани на најбољи начин наставити да помажу и лекарима, медицинским сестрама и читавом здравству да сачувају животе грађана.

Још једном изражавам највећу захвалност свим радницима у саобраћају и грађевинарству који су радили све време ванредног стања и који су заслужни што Србија није стала у време короне. Време је да се и сви остали врате на посао како бисмо опоравили нашу економију, што неће бити нимало лако, поштујући све мере заштите. Здрави били!, поручила је Михајловић, преноси министарство у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести