Михајловић: Ускоро готов нацрт Закона о превозу путника

БЕОГРАД: Нацрт закона о превозу путника у друмском саобраћају, који ће регулисати ту област, у завршној је фази и ускоро ће бити усвојен на влади, изјавила је потпредседница и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Она је рекла новинарима да ће сви моћи да раде, као и сервис „car go“, али да сви морају да се региструју у складу с законом. 

Направили смо одређене измене и покушали ближе да регулишемо област превоза путника. Било је пуно разних коментара од ИТ удружења, али да се разумемо, то како се данас наплаћује такси превоз, па наплаћује се као и у било којој држави света, од Њујорка до Београда, рекла је Михајловић.

Како каже, постоје и друге апликације код нас које већ функционишу попут сервиса Yandex.

Истиче да сви морају да се региструју по закону, а не „гледајући нека друга законска решења“.

Чини ми се да није ствар у томе, већ да је овде било разноразних других интереса, што је све нормално и дешава се у дефинисању закона.

Сада је нацрт у процесу давања мишљења у другим министарствима и за сада углавном имамо позитивна мишљења осталих министарстава. Надам се да чим се заврши та процедура која траје, мислим, од седам до 10 дана, биће на седници владе и одмах након тога биће упућено парламенту, навела је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести