Михајловићева о твиту Радете: Радикали немају нимало срама

БЕОГРАД: Од функционера СРС навикли смо да слушамо најружније речи упућене политичким противницима, али нисам веровала да су толико бесрамни да вређају и преминуле, рекла је данас потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић.
srebrenica, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

"Али, није ово срамота радикала, јер они и не знају за срамоту. Ово је срамота за све оне који су својим гласовима довели оваке радикале у Скупштину Србије", саопштила је Михајловићева, реагујући на Твит посланице СРС Вјерице Радете, поводом смрти Хатиџе Мехмедовић, председнице Удружења "Мајке Сребренице".

Народна посланица и функционерка СРС Вјерица Радета непримерено је реаговала на свом твитер налогу на вест о смрти председнице Удружења "Мајке Сребренице" Хатиџа Мехмедовић, која је у Поточарима изгубила мужа и два сина.

"Читам умрла Хатиџа Мехмедовић из удружења бизнисменки Сребренице. Ко ли ће је сахранити. Муж или синови?!", написала је Радета.

Ахметовић: Прекините сарадњу са Скупштином Србије због твита

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Садик Ахметовић позвао је у отвореном писму парламент БиХ да прекине сарадњу са Скупштином Србије, док се не извини због твита посланице радикала Вјерице Радете.

Ахметовић је написао отворено писмо Шефику Џаферовићу, Младену Босићу и Борјани Кришто као првим људима парламента, са специфичном молбом да прекину сарадњу са Скупштином Србије због речи увреде посланице Вјерице Радете, пренео је Клиџ.ба.

Између осталог посланик је навео да коментар Радете о смрти Хатиџе Мехмедовић, председнице Удружења ''Мајке Сребренице'', за разлику од свих осталих, не може да назове ни монструозном.

Невладине организације из Новог Пазара најоштрије су осудиле, како су навеле, бесрамни покушај народне посланице Српске радикалне странке (СРС) Вјерице Радете да се постхумно обрачуна са покојном Хатиџом Мехмедовић, председницом Удружења “Мајке Сребренице”. 

Санџачки одбор за заштиту људских права и слобода, Културни центар "Дамад" и "Урбан ин" позвали су све државне органе, верске, академске и научне институције, цивилно друштво и медије да се јасно дистанцирају од тог "сублимата фашизма, одбаце га и стану на страну правде за мртве и живе". 

Реаговала је и америчка глумица Анђелина Џоли, која је написала ауторски текст за сајт ЦНН, у коме је описала како је она упознала и доживела Мехмедовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести