Михаловић о Јадру: Ништа нећемо урадити против својих грађана

КЛАДОВО: Држава Србија неће никада ништа урадити против својих грађана, али морамо сви да будемо свесни да Србија једина у свету има минерал јадарит за којим ће у свету бити борба, као некада за нафту, изјавила је данас у Кладову министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

"Србија једина на свету има минерал јадарит у коме се у том односу налазе литијум и бор и треба да размисли да ли хоће литијум, будући да је то ретка минерална сировина и да ће тражња за њим да порасте више од 50 пута у наредних 10 година и да то може да искористи за свој привредни раст и развој", рекла је Михајловићева током сусрета са чланицама Удружења жена „Мисија креатива“ из Кладова.

Нагласила је да је литијум нафта будућности и да, као што су се некада сви борили за нафту, тако ће се сада борити за литијум, бакар, злато и остале важне сировине.

"Треба да сачекамо студије процене утицаја на животну средину, да оне буду потпуно јавне, да заједнички донесемо одлуку, али да будемо потпуно свесни да Србија мора да заштитити животну средину, али исто тако да морамо да се развијамо“, закључилаје Михајловићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести