Милачић у Грачаници: Узалуд сте нас растеривали с КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председништво Праве Црне Горе, на челу са лидером Марко Милачићем, посетило је, на Велике зимске задушнице, манастир Грачаницу на Косову и Метохији.
s
Фото: Youtube Printscreen

Милачић је том приликом рекао да су српски народ узалуд растеривали с простора КиМ и поручио да "нашим душама не могу забранити наше Косово", преноси ТВ Мост.

Он је додао да је председништво Праве Црне Горе дошло у Грачаницу на дан Великих зимских задушница, када, како је навео, "Христос обасјава душе преминулих, упаљеном свећом и молитвом за мир душа које су пропатиле све косовске ране, а онда постале једна велика душа Косова".

"Сузе наших више нису сузе, сузе наших наш су завет, наша су највећа вера", рекао је.

Милачић је поручио да ће се Срби враћати Грачаници, Косову и Метохији као ономе што је неодвојиво њихово, по историји и вери, и додао да "колико год да су палили, ништа наше нису запалили, колико год да су убијали ништа наше нису убили".

"Ми се облачимо у њихове животе, животе оних који су најсвирепије скончали од крвавих руку каквих је било стотинама година за нама, од којих су гинули српски, наши, а које су најдостојанственије побеђивали, јер нико није са достојанством напуштао овај свет као што је одлазио народ на Косову, у тишини коју белосветска политика и јавност није видела, у тишини рађали су своју бесмртност", рекао је он.

Милачић је оценио да је смрт победа над злом, "за живот који ће тећи до вечности, у ком нема убијаних и нема мучених, има само душа које су одлазиле само да би се опет рађале на метар од Христа".

"Где ћемо долазити да будемо ближе Богу, јер све овде његов је Крст и знак, није ово отимање Косова прво које је трпела ова земља, није једино које ће ова земља истрпети", поручио је председник Праве Црне Горе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести