Милена Ивановић: Ако будем сигурна, рећи ћу ко је убио Оливера

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Имам пуно информација, склапам неку своју слику и покушавам да дођем до истине, када будем, и ако икада будем сасвим сигурна, рећи ћу ко је убио Оливера, поручује Милена Ивановић, дан уочи двогодишњице убиства њеног супруга, лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда".
 Milena Ivanović sa sinom Bogdanom  Foto Tanjug/ Tanja Valic
Фото: Милена Ивановић са сином Богданом Foto Tanjug/ Tanja Valic

Она сумња у намере приштинских правосудних органа и каже да је разочарана, јер и после две године нема имена убица и налогодаваца.

"Сада имамо оптужницу коју су подигли приштински истражни органи, али у њој се не спомињу ни имена убица, ни имена налогодаваца. Имамо неколико људи који се тамо спомињу и који су, наводно, учествовали у помагању убиства. Мислим да је две године предуг период за тако површне информације које смо сада добили овим оптужницама. Жао ми је што ме све то наводи на сумњу у искреност приштинских истражних органа, али апсолутно верујем у то да ће истина наћи пут и да ћемо добити имена Оливерових убица. То заслужују и Оливер и његова породица", нагласила је Ивановић у интервјуу за Косово онлајн.

Према њеном мишљењу, оптужница је, заправо, подигнута зато што је прошло много времена, па је Приштина морала да изађе са неким информацијама.

"Посебно ме је шокирало то што сам на тој оптужници прочитала име Оливерове сараднице и пријатељице Силване Арсовић. То је страшно. Апсолутно сам сигурна у то да жена нема никакве везе са оним што јој се ставља на терет. То је још само један доказ због којег сумњам да је све ово нечија игра. Није ми сасвим јасно шта је то, али није фер и сви заједно треба да се заложимо и да радимо на томе да се открије ко је убио Оливера", прича Ивановић.

Она каже да и сама прикупља податке и информације о Оливеровом убиству и труди се да буде неутрална, да саслуша све информације и донесе закључак.

"Тачно је да имам пуно информација, да склапам неку своју слику и да покушавам да дођем до истине, сама. Године сам провела са Оливером, знам све што се дешавало пре тога, знам ствари које се дешавају у току ове две године. Када будем, и ако икада будем сасвим сигурна, рећи ћу ко је то урадио", каже она.

Милена наглашава да верује да ће информације о убици и налогодавцу Оливеровог убиства дати српска држава и српски истражни органи.

"То није нимало лак посао. Иако знам да се они сусрећу са милијарду проблема, да нису били тада на лицу места, да нису добили доказе, да све што су добили из Приштине су биле полуинформације, и све што се радило и давало радило се да би се задовољила форма. Али, верујем нашим истражним органима. Не желим да не верујем ни приштинским истражним органима. Нажалост, оно што они раде наводи ме на то да им не верујем", истакла је она.

Ивановић је подсетила да оптужница којом Приштина терети Србе није преведена на српски језик због чега је суђење одложено, што показује начин на који функционишу институције на Косову.

"Верујем да ће бити још таквих одлагања, верујем да ће бити много проблема. Очекујем све, осим да сазнам истину. То је оно што је страшно и то је оно што ме заиста брине. Мислим да то није фер. Али, постоје људи којима је искрено стало да се истина сазна. Ја сам једна од њих и на томе ћу да радим максимално, све док до истине не дођем", закључила је Ивановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести