Милена Ивановић: Кукавице ме нападају сад кад Оливера нема

БЕОГРАД: Милена Ивановић, супруга убијеног Оливера Ивановића је, у интервјуу за данашњи "Ало", изјавила да јој је тешко што се сада сусреће са "стварима са којима не би требало".
oliver ivanovic kuca tanjug
Фото: Tanjug

"Мислим на спекулације које сада круже, па се и моје име спомиње у неким лошим контекстима. Мислим да је то тужно и да говори о нама као народу. Не знам шта бих посебно издвојила, нити желим да изговарам имена неких људи и дајем им на значају, али ће се они сами препознати", рекла је она и додала да то раде "људи који имају најмање права". 

"Буде ми тешко када видим да људи који Оливера нису познавали и који су се склањали од њега када му је било најтеже сада најгласније причају, чак се и дрзну да нападну мене зарад неке личне борбе и сатисфакције. Требало би да знају да нападајући мене нападају Оливера", рекла је Ивановићева.

На констатацију листа да је председник Александар Вучић под великим притиском због стања на Косову и Метохији и упитана да ли сматра да се Албанци превише играју судбинама Срба на Косову зарад демонстрације силе, она је одговорила: 

"Тешка је ситуација и пратим сваког дана шта се дешава. Само онај који није живео са Албанцима не може да зна на шта су све они спремни и докле могу да иду. Ја сам сигурна у политику Александра Вучића и сигурна сам да ће наћи право решење и донети праве одлуке и да на њега неће утицати притисци које трпи. Оливер је говорио да косовско питање не може да се реши брзо и лако, и тога су сви свесни."

На питање да ли се плаши да не начини неки корак који ће други једва дочекати "на нож", након што су неки, када се појавила у Косовској Митровици са председником Вучићем, само причали о њеном стајлингу, Милена Ивановић је рекла да зна да би људи, шта год да је обукла тог дана, исто коментарисали.

"То су људи који немају своје животе, крију се иза лажних имена. Људи који своју мржњу и фрустрације лече на другима. Они говоре о себи, а ја сам давно престала да читам и да се осврћем на такве коментаре. Ипак, постоји неколико профила на друштвеним мрежама које ћу да пријавим и тужим јер су злоупотребили моје приватне фотографије. Све има своју границу", додала је она.

Говорећи о позиву да буде део тима премијерке Ане Брнабић и ради на пољу културе и креативне индустрије, Ивановићева каже да није сумњала у своју одлуку, нити се двоумила. 

"Знала сам да ће бити напада са разних страна и да смо ми народ који ће пре нешто да замери него да похвали. Ако сам нешто научила од Оливера у животу, онда је то да стојим иза својих поступака и речи. Важно ми је да сам чиста пред собом и пред (сином) Богданом. Радим оно што волим и за шта сам се школовала, а то је најважније", каже она.

Упитана да ли јој делује да ће Оливерове убице проћи некажњено, она је рекла да "све дође на наплату, кад-тад".

"Мислим да бисмо заказали сви као људи када би убице прошле некажњено. Знам да сви раде на случају и да се труде да то буде решено... Имам пуно информација. Трудим се да склопим неку своју слику о свему што се десило и верујем да, ако ико буде сазнао истину о његовом убиству, то ћу бити ја", додала је Милена Ивановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести