Милићевић: Нисмо бојкотовали седницу одбора за КИМ

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић изјавио је данас да та партија није бојкотовала седницу скупштинског одбора за Косово и Метохију, објашњавајући да се истовремено када је била та седница, у скупштинској сали утврђивао дневни ред.
skupstinaSrbije28-RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

“Није реч ни о каквом бојкоту. Имали смо утврђивање дневног реда, почело је редовно заседање. Мислим да је постојала могућност да се седница одложи за неки наредни дан”, рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

У скупштини је данас одржан одбор за КИМ без кворума за одлучивање, на којој су посланици опозиције затражили од председника одбора Милована Дрецуна да на следећу седницу позове посланике Српске листе и директора за КИМ Марка Ђурића, како би им појаснили због чега су подржали владу Рамуша Харадинаја.

На седници Одбора за КИМ нису били посланици власти, осим председавајућег Дрецуна (СНС).

Милићевић је, говорећи о ставу Српске листе да буде део власти на Косову, рекао да СПС подржава одлуку оних који живе на простору КИМ и сматрају Србију својом државом, јер, како каже, они најбоље знају шта је њихов интерес.

Подсетио је да су Срби и раније од 1999. године учествовали у раду владе, али за разлику од претходног периода, данас су, каже, Срби битан политички фактор за доношење кључних одлука у парламенту.

“Моћи ће да утичу на оно што је важно, а то су животна питања. Ово је прилика да се спроводи програм Српске листе, ту пре свега мислим на ЗСО, на заштиту имовине и на безбедан повратак”, рекао је Милићевић и поручио да нико из Београда нема право да из удобних фотеља спочитава Српској листи.

Они, наводи Милићевић, најбоље знају шта су њихови интереси и поставља се питање шта је била алтернативе.

Шеф посланика СПС је рекао и да је однос Србије према Рамушу Харадинају непромењен.

Милићевић је казао и да је дијалог који је покренуо председник Србије Александар Вучић храбар и одговоран корак који води ка трајном проналажењу решења.

“Сматрам да не смемо и не можемо да држимо главу у песку. Ако будемо држали главу у песку, питање ће постајати све теже, на крају нећемо имати о чему да разговарамо, а не можемо да се понашамо неодговорно и да то питање остављамо генерацијама које долазе”, истакао је Милићевић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести