Милићевић: Покрајина и Град Суботица заједно реализују велике пројекте

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић оценио је приликом радне посете Суботици, да је у протекле готво две године сарадња Покрајинске владе и тог града била веома успешна и плодотворна.
milicevic subotica, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Милићевић је на састанку са градоначелником Суботице Богданом Лабаном и његовим сарадницима разговарао о даљим правцима сарадње у бројним областима, с акцентом на развоју привредних и туристичких потенцијала Суботице и Палића.

„У протеклом периоду Покрајинска влада је уложила више од 900 милиона динара у бројне инвестиције у Суботици, међу којима су Суботичко позориште, набавка ангио-сале, улагања у комуналну и саобраћајну инфраструктуру“, истакао је Милићевић и додао да се многи од тих пројеката реализују у сарадњи Покрајине, Републике и Града Суботице.

Фото: Покрајинска влада

Након састанка, потпредседник Милићевић и градоначелник Лабан, заједно са покрајинским секретаром за високо образовање и научноистраживачку делатност Зораном Милошевићем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, обишли су Студентски центар где су заједничким улагањем Покрајинске владе, Владе Србије и Града Суботице, у већем делу реконструсани тоалети и собе и урађена нова расвета у мензи. Ти радови су коштали преко 15 милиона динара.

„Наставићемо са улагањима у објекте образовања, студентског и ученичког стандарда, јер смо то препознали као један од приоритета“, казао је Милићевић.

Фото: Покрајинска влада

Он је додао да се значајна средства улажу у реконструкцију основних школа и спортских терена, међу којима је спортски терен у Основној школи „Јован Микић“ у Суботици, за чију обнову је Покрајина издвојила два милиона динара.

„Покрајинска влада је у 2017. години определила близу 90 милиона динара за школске спортске терене и верујем да ће ове годне тај износ бити преко 100 милиона. Тиме покушавамо да у свих 45 локалних самоуправа у свим основним и средњим школама створимо боље услове за бављење деце спортом“, истакао је Милићевић.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан истакао је да су, уз подршку Покрајине, у Суботици реализовани значајни пројекти у обнови школа и изградње спортских терена, уз напомену да је пре месец и по дана завршена реконструкција једне од највећих школа у Суботици - ОШ „Соња Маринковић“.

„Све што се у нашем граду ради на развоју инфраструктуре и саобраћаја, завршетку капиталних пројеката, сада смо у прилици да уз подршку Покрајине и Републике заједнички реализујемо“, рекао је Лабан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести