Милићевић са делагацијом департмана Вал Доаз

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је делегацију Департмана Вал д'Оаз из Француске, са чијим представницима је разговарао о остваривању конкретних модела сарадње у области привреде.
djordje milicevic francuzi
Фото: vojvodina.gov.rs

У оквиру интензивирања конкретне сарадње, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је позвао делегацију Департмана Вал Доаз да учествују на Првом сајму науке и привреде, који ће се одржати почетком децембра ове године на Новосадском сајму.

То би, према речима Милићевића, означило нови корак у сарадњи Департмана Вал д'Оаз и Војводине.

Као други корак у правцу остваривања конкретне сарадње, Милићевић је предложио могућност да Развојна агенција Војводине потпише споразум са Агенцијом за инвестиције Департмана Вал д'Оаз, које послују по сличним моделима. 

Милићевић је навео да интензивнија сарадња може да крене одмах и да ће се одвијати уз свесрдну помоћ Универзитета у Новом Саду, Привредне коморе Војводине и Развојне агенције Војводине.

Фото: vojvodina.gov.rs

Чланови француске делегације, сложили су се да би ови кораци могли знатно да утичу на повезивање привреде наше две регије и наших привредника, и изразили заинтересованост за стварање веза између малих и средњих предузећа. 

Они су истакли да је Департман Вал Доаз спреман за сарадњу на свим плановима, укључујући и сектор културе. 

Посебно је значајно, како су навели, да се учврсти француско-српско пријатељство.

Делегацију једног од најразвијенијих француских Департмана предводили су  Себастиен Меран, градоначелник општине Сен Лу ла Форе и саветник Департмана за ширу област Париза, и Жан Франсоа Бенон, генерални директор Комитета за економски развој.

Пријему је присуствовао и Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести