Милићевић: Све значајнија подршка војвођанским пчеларима

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је војвођанским пчеларима 108 уговора укупне вредности 36,5 милиона динара намењених за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство. 
milicevic ugovori
Фото: vojvodina.gov.rs

Милићевић је нагласио да ће подстицаји Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство намењени пчеларима сигурно допринети модернизацији у  производњи меда, и омогућити пчеларима да са квалитетнијим производима изађу на домаће и страно тржиште. 

Он је нагласио да су Влада Србије и Покрајинска влада препознале стратешки значај пољопривреде, али и производње и прераде хране, те да се у том  сегменту може много постићу улагањем у модернизацију производње. 

Да је пољопривреда наш велики потенцијал говори и податак да ове године имамо никада већи аграрни буџет у Војводини, који након  ребаланса износи 8,3  милијарде динара, нагласио је потпредседник Милићевић. 

Он је навео да су улагања у пољопривреду велика, о чему, између остало, говоре и улагања у водопривреду где су се тренутно реализује 11 великих инвестиција широм Војводине. 

Верујем да ћемо улагањем у инфраструктуру створити предуслове да пољопривреда и у укупном смислу прехрамбена индустрија много више доприноси у економском развоју Србије и наше покрајине, казао је потпредседник Милићевић.  

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић нагласио је да је у претходне две године континуирано повећаван буџет за инвестиције у пчеларство, те да је ту меру у овој години обезбеђено 20 милиона динара из покрајинског буџета.

EUR/RSD 117.5205
Најновије вести