Милићевић: У општину Бечеј до сада уложено 550 милиона динара

БЕЧЕЈ: За две године од како су конституисане актуелна Покрајинска влада и локална самоуправа, у Бечеју је заједнички уложено око 550 милиона динара у инвестиционе радове, што је видљиво и у знатној мери поправило квалитет живота у Бечеју, рекао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић приликом посете Бечеју у пратњи покрајинског секретара за пољоривреду, водопривреду и шумарство Вука Радојевића и директора Управе за капитална улагања Недељка Ковачевића.
milicevic becej, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

„Битно је да смо све обећано урадили. Наравно, има још потреба за новим улагањима, али не можемо све да урадимо за две године. Управо смо причали на тему реконструкција образовних установа и спортских терена. Важно је да заједнички планирамо и радимо“, нагласио је Милићевић.

Повод посете Бечеју било је отварање тотално реконструисане Доситејеве улице у центру града.

„Почетком године сам обишао радове у Доситејевој улици и ево ме сада на самом крају. Поносни смо на урађено, од подземних инсталација, преко коловозних и пешачких површина, до јавне расвете. Укупна вредност инвестиције је око 56 милиона динара. Не задовољавамо се урађеним. Убрзо почиње реконструкција саобраћајно небезбедног трга Чилаг, вредна око 40 милиона динара, па реконструкција крова спортског центра крај Тисе... Понављам, не можемо све да урадимо, али је врло битно да се све наставља у интезивном току“, констатовао је потпредседник покрајинске Владе Ђорђе Милићевић.

Фото: Покрајинска влада

Додао је да је од почетка ове године уговорено је неколико значајних инвестиција Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство на уређењу атарских путева, отресишта, канализционе мреже, канала за одводњавање.

Од вишедеценијског ругла, Доситејева улица је постала понос града. Покрајинска Влада је преко Управе за капитална улагања Војводине пројекат реконструкције финасирала са 39 милиона динара, а из општинске касе је издвојено додатних 17,5 милиона, 14,8 за реконструкцију топловода и 2,8 за замену водоводне и канализационе мреже. Једносмерна улица дужине је 320 метара са 42 уздужна паркинг места од бехатон плоча, са тротоаром са обе стране улице од истог материјала.

„Биће још лепше када израсте трава на простору предвиђеном за зелену површину и кад на јесен засадимо дрва. Ово је тек први од великих пројеката завршен. Предстоји нам за десетак дана почетак реконструкције трга Чилаг, који ћемо, од небезбедне раскрснице, претворити у модерну саобраћајну кружницу у виду „осмице“ и решити питање безбедности саобраћаја с уливом пет улица“, изјавио је председник општине Бечеј Драган Тошић.

Он је додао да Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања учествује са 25 док бечејска општина издваја осам милиона динара.

„Током лета би требало да завршимо и трећи велики пројекат, реконструкцију крова Спортског центра „Ђорђе Предин Баyа“, где смо већ суфинансирањем са средствима Покрајинске владе променили јавну расвету штедљивим лед светиљкама око и у храму спортова, а ових дана је завршена и замена плочица у легендарном олимпијском базену комплекса отворених базена“, реферисао је Тошић.

В. Јанков

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести