Миливојевић: Ђурић је Логичан избор за амбасадора у САД

БЕОГРАД: Медији су пренели, званично још увек непотврђену информацију, да ће актуелни директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић бити нови амбасадор Србије у САД, а бивши дипломата Зоран Миливојевић сматра да је у питању логичан избор.
Diplomata Zoran Milivojević Foto: Tanjug/video
Фото: Дипломата Зоран Миливојевић Фото: Танјуг/видео

Миливојевић наводи да ће, уколико амерички председник Доналд Трамп добије још један председнички мандат, улога српског амбасадора у САД бити да буде портпарол и трансмисија на релацији Београд - Вашингтон за решавање косовског питања.

"Континуитет Трампове администрације у исто време би представљао и континуитет њеног ангажовања на решавању косовског чвора, на позицијама на којима је то Америка и започела. То би подразумевало реализацију вашингтонског споразума", рекао је Милвојевић за портал Нова.рс.

Он каже да није неуобичајено да на неким кључним амбасадорским местима Србија има политички важне личности и наводи да се њиховим избором шаље порука шта је циљ у дипломатским у односима две земље, у овом случају САД и Србије.

"Марко Ђурић могао би да буде погодна личност, која је десна рука Вучића када је реч о косовским темама. Он спада у круг највиших политичких личности. Тиме се даје до знања да је Америка кључна у решавању питања Косова, а прагматичан приступ САД, који сад испољава, не инсистирајући на решењу статуса, је нешто што одговара српској страни", сматра Миливојевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести