Вучевић: Нови Сад је сигуран и безбедан град, „Бора Солунац“ последњи који има право да држи лекције

„Нови Сад је и сигуран, и безбедан, и просперитетан град, и то добро знају и Новосађани и сви они који улажу капитал у нашем граду, али и десетине хиљада туриста, колико их само последњих дана борави у Новом Саду, на најбољем европском фестивалу Егзит.
Milos_Vucevic_gradonacelnik_Novog_Sada_70
Фото: Милош Вучевић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

Исто тако, Новосађани добро знају ко је „Бора Солунац“, који се потписује као Борислав Новаковић, и какву су пустош у граду иза себе оставили његови „жути“ и он сам, и како је за време њиховог режима Нови Сад био поприште најжешћих криминалних обрачуна“, истакао је у саопштењу градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

„Зато је Бора Солунац последњи који има право било коме да држи лекције, и нека се не меша у оно што не разуме, или нека се боље информише. У години када у Новом Саду није извршено ниједно криминално убиство, он покушава да град представи небезбедним наводећи два случаја, у којима је укупно једна особа задобила лакше телесне повреде. Прећуткује чак и чињеницу да их је полиција разрешила истог дана”, наводи даље Вучевић.

„Очигледно му је засметао одличан рад новосадске полиције током ове, али и претходних година. За непуних седам месеци 2018. године полиција је у Новом Саду запленила више од 70 килограма наркотика, а само у последња три дана, током трајања музичког фетивала „Егзит“, око четири килограма. Ни то што током фестивала није забележен ниједан озбиљнији инцидент или неко теже кривично дело у близини Петроварадинске тврђаве, није био довољан разлог за изношење лажних оптужби и нападе на полицију. Али лажи и преваре су једино што зна Бора Солунац“, истиче Милош Вучевић.

„Уместо што показује лажну бригу о Новом Саду, боље нека броји покрадене булеваре по граду, а само од једнога је ојадио градску касу и од Новосађана украо 460 милиона динара. Нека броји украдене вртиће, амбуланте, школе, и претплаћену а никад отворену велику кухињу у којој је требало да се спрема храна за малишане који похађају вртиће. Ако Бора Солунац, и његов нови страначки шеф Вук Јеремић Њујорчанин, који се доводи у везу са бројним малверзацијама на светском нивоу, мисле да се лажима, преварама, крађом, сплеткама добијају гласови грађана, онда ћу морати да их разочарам – Србија више није она земља коју сте пљачкали и обмањивали“, каже Вучевић.

„Јасно је да Бора Солунац и њему слични не бирају средства да се врате на власт како би наставили да пљачкају Новосађане, али неће нас ни зауставити, ни успорити да даље марљиво радимо и напредујемо у свим сегментима живота, и даље развијамо и Нови Сад, и Србију“, закључује Вучевић.

Одговор је стигао на тврдње бившег градоначелника Новог Сада и повереника Народне странке, Борислава Новаковића, да је безбедност грађана Новог Сада угрожена.

Фото: Dnevnik.rs

„Од мирног и сигурног града Нови Сад се претвара у полигон за обрачун организованих криминалних група. Новосађани још нису заборавили пуцњаву из ватреног оружја, која се догодила почетком јуна у кафеу „Соло", а овог викенда се догодио нови обрачун криминалних група. Био је то најгрубљи начин да нас подсете да нисмо безбедан град. Будући да је то још један у низу обрачуна ватреним оружјем морамо констатовати да безбедност грађана Новог Сада није само нарушена него је и угрожена. Нови Сад се тако од мирног и сигурног града претвара у полигон за иживљавање организованих криминалних група", оценио је Новаковић.

Након претходних оружаних обрачуна у Новом Саду, подсетио је он, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је давао умирујуће изјаве, а његове речи нису биле праћене конкретним потезима у којима би се креирао повољнији безбедносни амбијент. Он је оценио да је заштитна функција државе тренутно сведена само на ангажовање полиције на нивоу скупљања чаура. Такав приступ никад и нигде није донео безбедност него оправдану зебњу грађанима. Према његовим речима, параде милитаризоване полиције на улицама градова, уз претеће изјаве министра полиције усмерене према политичким опонентима нису ни намењени да повећају ниво безбедности у друштву него да застраше све који другачије мисле и усуде се да то јавно саопште.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести