Лидер СНС Милош Вучевић поручио председници НДНВ Ани Лалић: Рођен сам у Новом Саду и нико ме није "посрбио"

Гостујући у "Главном дневнику" Информер ТВ, министар одбране Милош Вучевић коментарисао је увреде Србији од стране Ане Лалић.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot Informer TV

Министар одбране Милош Вучевић навео је да опозиција већ зна које ресоре у оквиру владе жели да  добије иако је на претходним изборима изгубила са разликом од милион гласова.

- Да сам се ја питао заговарао бих формирање Скупштине крајем децембра међутим председник државе је апеловао да будемо отворени. Господин Јерковић је био носилац листе покрета "Ми" за Београд и јасно је рекао да је за разговор са владајућом коалицијом. Добро је што ће бити нових избора како би постигао неки консензус и радићемо на контроли пребивалишта гласача и додатне контроле на биралиштима. Опозиција зна које ресоре жели да добије иако су већ изгубили са разликом од милион гласова. Они ванправно желе да суспендују рад РИК-а и да се забрани промена пребивалишта, а не интересује их шта би то значило за народ - рекао је Вучевић.

Вучевић је додао како нико није из владајуће позиције апеловао на укидање телевизија или опозицији наклоњених новина што они покушавају да постигну.

- Њихов циљ је да саставе привремену владу како би противницима селективно забрањивали учешће на изборима и одузимање фреквенције телевизијама које им нису подобне. Нико од нас никада није тражио одузимање фреквенције њиховим телевизијама и забрањивање њима блиских новина.

Председник СНС Милош Вучевић је поводом тврдњи Ане Лалић, председнице Независног друштва новинара Војводини (НДНВ), да је добила претње смрћу јасно нагласио да нико никоме не може да прети и да починиоци треба да се пронађу.

-Дубоко се и са поносом не слажем са свиме што говори Ана Лалић, ни са једним њеним ставом о којем она говори. Она о нашим црквама и храмовима прича као о трафикама. Банализовала је да неко жели да гради цркву на плажи, што је лаж. Извините, али на том месту је током Другог светског рата извршен најстрашнији злочин у Бачкој- погром од стране нациста и фашиста. Тамо је вршено убиство. Хоћете да забраните мали молитвени простор на ливади где никада ништа није било за покој душа жртвава фашизма? О којој ви то борби против фашизма говорите- јасан је Вучевић који је поновио да осуђује претње и додао:

Фото: Screenshot YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal

-Није се она тако гадила нас. Била је портпарол у Позоришту младих док сам ја водио град. Довео је ПОКС и Влада Јелић. Госпођа Лалић је рођена у Ваљеву. Где год да је рођена у нашој лепој Србији. Ја сам рођен у Новом Саду, пре тачно 50 година и ја сам Србин. Нико ме није "посрбио". Дружио сам се и са Мађарима и Словацима. Најважније је ко је какав човек. Али, то да ми одузмете право да сам Србин, то нећете никада. Има трага да је наш народ ту постојао вековима. У чему је проблем са црквама или булеварима? Интересантно је када каже ми радимо. А ко сте то ви који радите на војвођанској нацији? Ја сам поносан на то, јер су моји преци живели ту. Црни гаврани седе тамо, тек сада не бих отишао тамо на море. Више волим Дунав и Саву, Боку Которску, грчко море- речи су министра војног.

Информер/Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести