Милош Вучевић се састао са амбасадорком Чен Бо

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Србији Чен Бо.
њ
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ bg

Министар Вучевић захвалио је на безрезервној подршци коју Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Он је рекао да је став Кине по питању Косова и Метохије увек био принципијелан и доследан, што представља доказ искреног пријатељства, саопштило је Министарство одбране.

Вучевић је истакао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику, као и да ће нова Влада Србије, упркос свим изазовима, наставити да води одговорну политику мира и сарадње, посвећену поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Амбасадорка Чен Бо захвалила је на гостопримству и прилици да са министром Вучевићем разговара о темама од значаја за сарадњу две земље.

Она је нагласила да су узајамна подршка Србије и Кине по питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи два председника потврда традиционалног челичног пријатељства двеју држава.

Амбасадорка је истакла да сарадња у области одбране додатно учвршћује свеукупне односе две државе и констатовала да постоји простор за њено даље унапређење.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести