Минхен: Вучић се састао с Гренелом

МИНХЕН: Председник Србије Александар Вучић састао се поподне, одмах по доласку у Минхен, са специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом.
vucic grenel
Фото: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Председник Србије је пред сам почетак састанка кратко рекао новинарима да очекује добар разговор с америчким дипломатом, а очекује се да ће разговарати пре свега о Косову, односно о обезбеђивању услова за наставак дијалога.

Гренел је последњих дана у више наврата поручио Приштини да укине таксе и то без увођења реципрочних мера према Београду.

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Вучић је с Гренелом разговарао уочи сутрашње 56. Минхенске безбедносне конференције.

Према Танјуговим информацијама, сусрет с Гренелом је, иначе, само први у низу договорених и могућих састанака српског председника сутра у Минхену, где ће се окупити европска, али и "прекоатлантска" политичка елита.

Присуство званичника из кључних светских центара моћи и одлучивања чине овогодишњи минхенски форум за Србију неком врстом "check point "-а пре свега у процесу решавања односа Београда и Приштине, као и питања судбине, односно капацитета Европске уније и процеса њеног проширења.

Тема овогодишње Минхенске безбедносне конференције је може ли Запад и даље да понуди одговоре на актуелне кризе у свету и будуће изазове.

Publisher ID
jasna.budimirovic
Created
Thu, 02/13/2020 - 18:13
Media name
v

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести