Министар Вучевић на свечаности поводом 85 година ХК „Крушик“ у Ваљеву УЛАЖИТЕ У СВОЈЕ ЗАПОСЛЕНЕ, ЧУВАЈТЕ СВОЈУ ФАБРИКУ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности поводом 85 година постојања ХК "Крушик" у Ваљеву.
1
Фото: Ministarstvo odbrane

Том приликом, министру Вучевићу уручена је Плакета ХК "Крушик" за успешну сарадњу и пружену максималну подршку. Плакету министру одбране уручила је вршилац дужности директора ХК "Крушик" Јованка Андрић.

Плакета за успешну сарадњу уручена је шефу Кабинета потпредседника Владе Жарку Мићину, а за дугогодишњу успешну сарадњу плакете су уручене помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе др Ненаду Милорадовићу, у чије име је плакету примио начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић, затим Војнотехничком институту, Техничком опитном центру, као и Ковачком центру и фабрикама "Милан Благојевић - наменска" Лучани и "Прва искра наменска а.д." Барич.

Фото: Ministarstvo odbrane

Министар Вучевић честитао је свим запосленима, али и некадашњим запосленима, велики јубилеј – 85 година постојања компаније.

Према његовим речима, "Крушик" је за ових 85 година постао неодвојиви део града Ваљева, који је град с богатом историјом и традицијом и један од мотора економског развоја и снаге овог поносног и храброг града добрих људи, вредних домаћина.

Указујући на историјске околности које су обележиле осам и по деценија рада те фабрике, министар Вучевић рекао је да је данас важно усмерити фокус на оно што "Крушик" чека у будућности. Према његовим речима, фабрика мора да искористи овај, бољи тренутак, како би напредовала у будућности, посебно наглашавајући да су људи срце сваке компаније.

- Ово је моменат када би требало да акумулирате снагу, капитал, знање и искуство за период који ће долазити. Морате бити припремљени за боље и за горе периоде. Пре свега морате радити по питању кадра. Машине, опрема, хале веома су битне, али људи су срце компаније. Без људи нема фабрике, без људи нема рада, без људи нема резултата – истакао је министар Вучевић.

Фото: Ministarstvo odbrane

Он је запосленима у "Крушику" поручио да морају да воле и чувају своју компанију, јер је то њихова кућа.

- И држава се одлучила да сачува компанију, да буде у државном власништву, да не буде приватизована и да људи који раде овде знају да је њихова држава газда и да ће их чувати, али за тај однос је потребна емоција и подршка са обе стране – рекао је министар одбране.

Осврнувши се на оно што "Крушик" мора да учини у наредном периоду како би био у корак са временом, министар Вучевић је похвалио то што су постигнути и нови колективни споразуми са синдикатима.

- На понос свих вас, али и града Ваљева плате ће ускоро у "Крушику" бити веће од шест до 21 хиљаду месечно, тиме ће „Крушик“ имати просечно већу плату него што је просек града Ваљева, што ће да подржи укупан економски амбијент Ваљева – нагласио је министар Вучевић.

Приоритет мора остати Војска Србије, истакао је министар одбране, па тек онда комерцијални послови.

- Прво Војска Србије и испорука онога што Министарство одбране тражи за Војску Србије, односно Војска Србије дефинише као своје приоритете. Прво да ми наше магацине напунимо, да Војска Србије има довољно борбених комплета и свега што производи и „Крушик“ и остале фабрике одбрамбене индустрије, а онда тек можемо ићи и идемо ка тржиштима – истакао је министар Вучевић, указујући шта све треба унапредити у домену пословања у наредном периоду.

Он је, такође, указао да подршка државе неће изостати ни у наредном периоду, како би "Крушик" остварио још боље резултате.

- И верујем да ћемо у периоду који долази бити још конкретнији, још успешнији, да че ваши и наши производи бити још конкурентнији, да ћемо тиме још боље чувати нашу државу, да ће наша војска бити још боље опремљена и наоружана, а тиме и наши грађани сигурнији. Улажите у своје запослене, нек имају најбоље услове за рад. Нека постоји отворени социјално-економски дијалог. Чувајте своју фабрику. То је ваша кућа. То је кућа Ваљева, али то је и кућа целе Србије – поручио је министар Вучевић.

Министар одбране је запосленима у „Крушику“ пожелео много успеха у наредном периоду и да, пре свега, воле и чувају Србију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести