Министар Вулин на обележавању Дана општине Сребреница

СРЕБРЕНИЦА: Поводом Дана општине данас је одржана свечана седница скупстине општине Сребреница, на којој је министар одбране Александар Вулин пожелео да слободу више никада не морају да освајају, већ да је живе, у њој уживају и да трају у миру.
1
Фото: Tanjug

Поносан сам на председника Александра Вучића и на његову одлуку да се општини Сребреница додели помоћ од пет милиона евра и да се не пита коме та помоћ иде, ни Србима ни Бошњацима, већ само грађанима Сребренице, рекао је Вулин у обраћању.

Поносан сам, казао је он, на све што је урађено на тај начин и што смо показали каква је политика Србије и колико Србија води рачуна о свима којима је помоћ потребна, не питајући ни за веру, не питајући за нацију, саопштило је Министарство одрбране.

"Жао ми је што за примером Александра Вучића не крену искрено и представници других нација, што се не понашају врло често на исти начин, што прво питају за веру и нацију, а онда кажу да ли ће нешто некоме помоћи или неће помоћи", нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, Вучић је показао да је представник једне слободне, самосталне Србије, да је човек који води безусловну мировну политику и само таквом политиком може да се сачува мир у читавом региону.

"Како се односите према Србима, тако се односите и према Србији. Србија је чувар и гарант Дејтонског споразума и учиниће све да се Дејтонски споразум спороводи баш онако како је договорено и потписано и учиниће све да се сачува мир и стабилност на овим просторима. Србија воли своју Републику Српску, Србија поштује Босну и Херцеговину и Србија ће учинити све да се мир на овим просторима сачува", поручио је министар Вулин.

Честитајући празник грађанима Сребренице, министар енергетике и рударства Владе Републике Српске Петар Ðокић је истакао да је веома важно данашње окупљење у Сребреници која напредује и која се развија.

Управо се развија захваљујући несебичној подршци и помоћи свих иституција Републике Српске. На овај дан, такође, желимо да нагласимо колико је за Сребреницу и Републику Српску важна сарадња са Републиком Србијом и колико је важна помоћ коју је Влада Србије и председник Србије Александар Вучић до сада донирали Општини Сребреница. Видљиво је да се и та врста помоћи претвара у конкретне резултате, у изградњу нових производних погона где ће људи радити, навео је Ђокић.

Он је посебну захвалност упутио министру Вулину, који је увек са грађанима Републике Српске и када су радосни поводи, као овај данас, али и када су тужни поводи, када се са сетом обележава нешто што је иза нас.

Како је истакао начелник општине Сребреница Младен Грујичић, Дан општине Сребреница је прилика да се представе потенцијали те општине, оно што је до сада урађено, као и оно што је планирано за наредни период, као и да се изрази захвалност свим донаторима који су у протеклом периоду помогли развоју Сребренице.

Он је са поносом истакао да се ове године отварају чак три привредна субјекта, а то све захваљујући Влади Републике Србије која је донирала средства која је та општина уложила у куповину и изградњу производних хала, а која ће обезбедити и нова радна места, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести