Мировић, Вучевић и Пастор честитали Ускрс по јулијанском календару

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је Ускрс свим верницима који тај хришћански празник славе по јулијанском календару.
skupstina vojvodine igor mirovic
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

"Желим вам да Ускрс, с радошћу због ускрснућа Господњег с којим је ускрсло и све оно што је најбоље у људима, у кругу својих породица проведете у миру, радости и благостању, с вером да ћемо, вођени управо хришћанским начелима човекољубља, бриге за ближњег, међусобног уважавања и слоге, време које је пред нама, заједно, учинити бољим за све", навео је Мировић уочи највећег хришћанског празника.

Фото: Dnevnik.rs

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутио је честитку за Ускрс верницима који тај празник славе по Јулијанском календару.

“Желим вам да овај најрадоснији хришћански празник проведете у добром здрављу, породичној срећи и миру, окружени својим најдражима. Ускрс треба да нам врати веру у бољу будућност и подсети нас на важност неговања моралних вредности и међусобног уважавања. Нека се у наше домове усели дух слоге и пријатељства са ближњима, а солидарност и разумевање обасја нашу земљу. Желим да, у овим празничним данима, преoвладавају толеранција и разумевање и да се кроз неговање заједништва, сви окупљамо и делујемо у миру, љубави и слози, како бисмо стварали боље и просперитетније сутра”, рекао је Милош Вучевић.

 

 

Честитао и Пастор

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је предстојећи Ускрс свештенству и верницима које овај велики празник прослављају по јулијанском календару.

„Нека нас радост коју ускршњи празници носе са собом подстакне на то да чинимо добро другима, узајамно се поштујући и негујући хришћанске вредности. Желим да га прoвeдете са својим најмилијима, у добром здрављу и благостању. Христос васкресе!“

Ружић честитао Ускрс

Фото: Tanjug

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић честитао је данас Ускрс свим верницима Српске православне цркве и хришћанима других цркви које славе овај празник по јулијанском календару.

Ружић је поручио да Ускрс симболизује веру у вечан живот и његову обнову, а да је обавеза свих нас да се лично боримо за добро, мир, љубав и поштовање међу људима.

"Искрено сам убеђен да су ове вредности доминантне у нашем друштву и да ће нам оне обезбедити свеопшти напредак", навео је Ружић у честитки.

Михајловић честитала Ускрс

Фото: Tanjug (Rade Prelić, arhiva)

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић честитала је данас Ускрс свим грађанима Србије, патријарху Српске православне цркве Иринеју и свештенству, који највећи хришћански празник прослављају по Јулијанском календару.

Михајловић је свима пожелела да Ускрс, као симбол победе живота над смрћу, симбол вере и наде у постојање непоколебљиво доброг и хуманог, проведу у добром здрављу и срећи са својим ближњима.

"Нека нам Ускрс, као дан истинске радости, свима подари мир и благостање. Христос Васкрсе!", поручила је Михајловић у честитки. 

Додик честитао Ускрс

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас честитку патријарху српском господину Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим верницима православне вероисповијести, поводом највећег хришћанског празника Васкрса.

"Васкрс је највећи хришћански празник чије су поруке и симболика садржане у темељним цивилизацијским вриједностима које су дубоко укоријењене у богату традицију и обичаје православних хришћана.

Фото: Milorad Dodik, foto: Tanjug, arhiva

Суочени са бројним изазовима у данашње вријеме у којем живимо, потребно нам је да, славећи радосни дан Христовог васкрснућа, обнављамо и јачамо веру и снагу на путу мира, љубави, узајамног поштовања и солидарности међу људима и народима", навео је Додик.

У жељи да предстојеће празничне дане проведете у добром здрављу, духовном миру, слози и радости са својим најближим, поздрављам вас традиционалним поздравом:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!, наводи се у честитки председника Републике Српске.

Кубуровић честитала Ускрс

Фото: Танјуг (Видео)

Министарка правде Нела Кубуровић честитала је данас Ускрс патријарху српском Иринеју, свештенству, монаштву СПЦ и грађанима који тај празник обележавају по Јулијанском календару, уз жељу да највећи хришћански празник прославе у здрављу, миру, ведрини и свепштем добру, окружени лепим мислима и жељама.

"Желим да нас дух победе живота над смрћу, вечног над привременим надахне да у овим васкршњим данима, окружени миром, међусобном љубављу и праштањем, дамо прави одговор на изазове који се постављају пред нашим народом и државом", поручила је Кубуровић у честитки.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести