Мировић: До краја године Споразум о сарадњи с Хесеном

„АП Војводина и немачка покрајина Хесен имају добру сарадњу, а до краја године она ће бити конкретизована и интензивирана путем потписивања Споразума о сарадњи наше две покрајине“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

То је рекао после састанка са Луцијом Путрих, министарком за европска и федерална питања и представницом покрајине Хесен у Влади Савезне Републике Немачке.

Истакао је да је посета Луције Путрих веома значајна, јер даје снажан импулс успостављању бољих економских и привредних односа АП Војводине и покрајине Хесен.

„Постоји интересовање за повезивање наших научних и културних институција, развојних агенција и установа које се баве заштитом животне средине, јер сарадња у тим областима има велики потенцијал“, навео је Мировић.

Подсећајући да немачке компаније у Србији запошљавају 50.000 радника, Мировић је оценио да Влада Србије и Влада Савезне Републике Немачке имају снажно партнерство, које је, како је навео, неопходно одржати и развијати.

„Република Србија је у снажном инвестиционом замаху, имамо изражен економски раст и уверен сам да ће нашом тешњом сарадњом и потписивањем овог Споразума бити створени услови за долазак нових инвеститора из Немачке у нашу земљу“, оценио је Мировић.

„У АП Војводини видимо велики потенцијал за сарадњу у бројним областима. Желимо да конкретизујемо и ојачамо сарадњу наше две покрајине и на тај начин подупремо оно што раде Влада СР Немачке и Влада Републике Србије“, изјавила је Луција Путрих, на конференцији за новинаре у Покрајинској влади

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести