Мировић: До сада уплаћено 30 милиона динара за подршку 

НОВИ САД: На наменски рачун за подршку здравственим радницима у Војводини, који је након избијања епидемије изазване вирусом корона отворила Покрајинска влада, до сада је уплаћено 30 милиона динара, наводи председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Foto: Skupština Vojvodine
Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић Фото: Скупштина Војводине

Он је рекао да су новац уплатиле бројне домаће и стране компаније које послују у Војводини, истичући да је средства у износу од по два милиона динара определила и Српска православна црква, тачније Епархија сремска и Епархија бачка.

„Посебно се захваљујем епископу бачком Иринеју и епископу сремском Василију на одлуци да помогну наш здравствени систем. Црква је кроз историју, не само молитвено и духовно, већ и у материјалном погледу, помагала оне којима је помоћ најпотребнија. Учинила је то и овог пута, а помоћ ће сигурно стићи до оних којима је и најпотребнија“, рекао је председник Мировић.

То је наменски новац који ће бити упућен здравственим радницима у АП Војводини, према транспарентним критеријумима које ће утврдити Покрајински секретаријат за здравство.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести