Мировић: Гласови СВМ у Врању забуна, дешава се

НОВИ САД:  Велика је забуна и дешава се на изборима то што се десило са освојеним гласовима Савеза војвођанских Мађара у Врању, оценио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић
Predsednik Pokreajinske vlade Igor Mitović Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Председник Покреајинске владе Игор Митовић Фото: Покрајинска влада

Oн je одговoриo на питање новинара у вези са тим што је листа СВМ, која је кампању водила искључиво у Војводини и Београду, освојила треће место по броју гласова у Врању.

СВМ је, наиме, била на четвртом месту на листи за парламентарне изборе, а изборна листа Група грађана Српска десница, такође, четврта на листи, али за локалне изборе у Врању.

"Забуна. Део бирача, не велики део, ради се о неколико стотина, можда неколико хиљада људи, имали информацију да се њихов кандидат на једној листи налази под бројем четири и онда су, да не би направили забуну, кроз утицај странака које су их контактирале, комуницирале са њима, гласали за тај број и на другим листама. И, онда се подесило да је СВМ добио", објаснио је Мировић.

Примећује и да се на рачун ове ситуације на друштвеним мрежама, како каже, креирају разне шале. Наводи да се и њему слично догодило на изборима 1992. године. Тада ке, наводи, он био први на листи за покрајинске изборе, а први на листи за локалне изборе био је кандидат Социјалистичке партије Србије (СПС) Павле Нишевић.

"То се мени десило 1992. на првим изборима, локалним и покрајинским. Кандидат СПС је ишао у насеље Адице, где живе људи мање образовани, ромске националности и он им је објашњавао како да га подрже. Ја у тај кварт нисам ишао и изненадио сам се кад су они за мене гласали", препричао је Мировић, објашњавајући да је тада добио већи број гласова у Адицама од њиховог кандидата на локалној листи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести