Мировић и епископ Василије договорили сарадњу на обнови фрушкогорских манастира

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас, у Епархији сремској Српске православне цркве у Сремским Карловцима, с епископом Василијем и председницима више сремских општина о заједничким активностима на обнови фрушкогорских цркава и манастира и заштити српског културног наслеђа у Срему.
mirovic i episkop Vasilije
Фото: pokrajinska vlada

Договорено је да локалне самоуправе, према утврђеним приоритетима, припреме пројектно-техничку документацију, како за обнову путне мреже до манастира, тако и за санацију и изградњу верских објеката који имају огроман значај за очување историје и културе српског народа.

Како је саопштено, уследиће тимски и координисано са покрајинског и локалног нивоа, у сарадњи са Епархијом сремском, заједнички рад на припреми и раелизацији пројеката који ће допринети очувању светиња на Фрушкој гори, као и на развоју и промоцији религиозног туризма на подручју сремских општина.

Састанку су присуствовали и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, представници Града Новог Сада, општина Сремски Карловци, Ириг, Беочин, Сремска Митровица, Стара Пазова, Инђија, Рума, Шид, Пећинци и Сурчин.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести