Мировић о значају улагања: И мање општине крећу напред

НОВИ САД: Председник покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да долазак модерних фабрика у Србију обећава технолошку револуцију и истакао значај постојења која имају велику производну вредност и добит.
igor mirovic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Р. Хаџић

"У Србију су попут фабрике Бојсен Абгашyстеме доо (БАС) у Суботици почеле да долазе модерне фабрике, инвестира се у модерна постројења, дигитализацију, роботе, ту је и велика производна вредност. Србија иде из производње која је радно - интензивна, у ону која је модернизована и има огромну вредност", рекао је Мировић на Пинку.

Подсетио је да су пре десетак дана почели радови на изградњи нове фабрике Континентал аутомотив, да 10. децембра стиже јапански гигант Нидек, а у Панчеву је ЦФ и да то обећава једну технолошку револуцију у Србији.

Савремена производња, модернизована, са мањим бројем радника, али са великом добити за компаније, према његовим речима, омогућиће и да део добити остане у буџетима локалних самоуправа, покрајине и републике.

Мировић је навео да се последњих седам година континуирано улаже у све општине у Војводини.

"И мање општине крећу напред. У Шиду смо направили индустријску зону, имамо већ шест уговора, у наредних годину и по дана ћемо добити исто толико фабрика. Успели смо у Сомбору да направимо нову индустријску зону, тамо имамо већ две фабрике. Имамо и даље велики број општина које нису довољно развијене и морамо много више да радимо да би привукли инвестиције", навео је Мировић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести