Мировић отворио конференцију „Војводина у 2019“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас конференцију „Војводина у 2019“ истакавши да су привредно-економски показатељи у Војводини данас позитивни, али да је пред Владом, на чијем је челу, још доста посла како би свим грађанима обезбедила бољи животни стандард.
g
Фото: Покрајинска влада

„У 2019. години још много изазова и посла је пред нама, а ми ћемо наставити напорно да радимо, како бисмо ишли у корак са добрим резултатима и економским показатељима који се бележе протеклих година“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је конференција „Војводина у 2019“ прилика да стручњаци из бројних области на панелима разговарају и тако понуде своја виђења успешне АП Војводине у овој години.

„Сигуран сам да ћемо данас чути корисне савете за боље поимање наше стварности и предлоге о томе како да, кроз нове идеје и концепте, променимо и унапредимо оне области у којима има простора за још боље резултате“, истакао је он.

Осврнувши се на 2016. годину, када је дошао на чело Покрајинске владе, он је рекао да је већи део програма који је тада зацртан и остварен, пре свега захваљујући политичкој стабилности и сарадњи са Владом Републике Србије.

„У овој години интензивније ћемо радити на решавању питања екологије и заштите животне средине, а велики корак у том правцу је изградња пречистача отпадних вода у четири локалне самоуправе у АП Војводини“, додао је председник Покрајинске владе.

„На нивоу целе земље имамо добре показатеље и неопходно је да такав амбијент задржимо, стога очекујем и да данашња конференција донесе предлоге и корисне дискусије о томе како наставити тим правцем у будућности и како од Војводине направити обећану земљу“, рекао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Роберт Чобан, председник компаније „Color Media Communications“, рекао је да је циљ конференције да кроз панеле покаже шта то Војводину очекује у овој години, те најавио да ће области о којима ће се дискутовати бити привредни токови, евроинтеграције, енергетска стабилност, изазови одрживог развоја, култура и спорт.

Ђоковић: Применити немачки модел да људи не би одлазили

Ако можемо да дамо страним компанијама три до десет хиљада евра по радном месту за нискоквалификоване раднике, зашто не бисмо дали 30 до 50 хиљада новца пореских обвезника за запошљавање младог инжењера, лекара и свихоних дефицитарних занимања, који су носиоци даљег развоја друштва, изјавио је данс покрајински секретар за привреду Иван Ðоковић.

"Верујем да ћемо у наредном периоду видети неке предлоге мера по том питању", рекао је он на панелу "Монеy Невер Слеепс", у оквиру Конференције "Војводина у 2019", у Новом Саду.

Констатујући да највећи број људи из Србије одлази у Немачку, Ђоковић каже да је то због чињенице да је та земља либерализовала своје радно законодавство, те да би требало преписати немачки модел и применити га у Србији. 

Е. Д.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести